Urychleme opravy lidských těl

To co teď budu psát, je částečně zpověď a částečně prosba o urychlení vývoje. Přemýšleli jste někdy nad utrpením nepohyblivých lidí? Existuje cesta, jak jim pomoci?

Ze svých objevitelských zkušeností vím, jak těžké je být omezován. Vím jaké to je být ohrožen a jakou vlnu odboje je nutné zvednout v sobě, aby se člověk s nastalou situací vyrovnal, povznesl se nad ten průšvih, do kterého se dostal.

Nemluvím konkrétně o nepohyblivosti, když tou jsem na velmi krátké okamžiky v životě také trpěl, ale o jiném postižení, které dokáže změnit život.

A teď zpět k věci. Domnívám se, že by stálo za průzkum mínění ochrnutých lidí, zda by stáli o implantáty do mozku a o nahrazení nefunkčních svalů, nervů, kostí.

Jako příklad, že to lze se můžete podívat na http://www.super.cz/bulvar/verte-neverte/35366-ma-umelou-robotickou-ruku-a-vnima-dotek.html . Je to sice periodikum nevalného povědomí, ale po zadání jména hlavního hrdiny do vyhledávače dojdete k dalším odkazům. Jelikož s takovými lidmi soucítím, byl bych rád, kdyby šlo akcelerovat podobně smysluplné vědecké aktivity větším objemem finančních prostředků. Nevím, jak hodně probíhá spolupráce v těchto oborech, přes celou planetu. Věřím, že zde vědcům nejde o peníze, nejde o to být první, sám. Chápu, že jde posléze i o to, kdo zaplatí operace, implantáty. Máme snad málo finančních prostředků? Rozumím, že ti, kdož mají dostatek, až přebytek mohou namítat, že přeci odvádějí větší daně a tak nevidí důvod přispívat ještě nad povinnost. Vždyť mohou financovat přímo svou větev vědních disciplín, své laboratoře, ale spoluprací to jde rychleji…?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Heřt | pondělí 14.12.2009 8:40 | karma článku: 6,94 | přečteno: 726x