Den volna pro tatínky s miminkem

Vážení, píši především vám, aby se konečně zvedla vlna řádného opovržení těmi papaláši, kteří mají máslo na hlavě a snaží se nám zlepšit život. Blogem reaguji na článek Den volna pro čerstvé tatínky ( http://aktualne.centrum.cz/finance/rodina/clanek.phtml?id=712835 ).

Nadpis článku mne nadchnul a říkal jsem si, jestli se rozhodli poslanci splnit můj sen a přiblížit společnost lásce a obdivu k zázraku života.

Několik let zpět jsem hodně mluvil o tom, jaké by bylo pěkné mít den volna, když se člověku narodí děťátko. A teď mi to nadpis článku nasliboval. Vrhnul jsem se do čtení ale asi po pěti vteřinách jsem se musel začít smát. V článku se mluví o tom, že jako pro nás muže, kteří se rádi rozmnožují, se naskytne možnost, s trochou štěstí, kdy budeme moci strávit s čerstvě narozeným potomkem celý jeden den. No z toho mě málem šoklo. Ve svých úvahách jsem totiž rozebíral možnost mít jeden en volna navíc každý týden. Protože času stráveného s malým potomkem je opravdu málo, zvláště pak, když o víkendu musíte jet nakoupit, spravit vodu, přivrtat poličky a umýt auto.

Jak to tedy udělat, a který den zvolit?

Já jsem pro středu. Je to den, kdy, říká, je ho tam třeba. Tentokrát je třeba doma otce, aby si matka krapet vydechla. Tatínek by pečoval o dítě a vše by šlo v pohodě dál. Nabažený by mohl zpět do práce, kde by oblažil kolegyně novými zážitky a s kolegy šel večer na golf.

A jak na to?

Snadno. Stačí dost chtít a i dnes by to mělo jít. Vždyť pracovní den má 8 hodin. Když vydělíme 8 hodin 4mi dny, které zbývají na otrockou práci, máme 2 hodiny. Jsou to 2 hodiny, o které musíme každý den déle pracovat, abychom mohli mít středu volnou.

Když vezmeme, že produkivní práce jsou z 8mi hodin 4, v horším případě 2, pak nezbývá než zaměstnavatelům doporučit zavedení střdy volné a také odpočíváren, kde by 2 hodiny po poledni trávili zaměstnanci spánkem a relaxací, aby daůší 4 hadiny mohli být produktivní. Tak prosté! Chtěl jsem napsat "Simple is this", ale pak jsem si uvědomil, kde žiji a že nejdřív by volnou středu museli zavést v USA, nebo Německu, aby o tom tady někdo vůbec začal uvažovat.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Heřt | neděle 4.9.2011 13:26 | karma článku: 6,33 | přečteno: 608x