Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vyděs a panuj. Gerontokracie? Budu bránit Vaše důchody !

Až do roztrhání těla. Ke komu mluví Babiš ve volebním spotu ANO? Ke všem občanům? Chce oslovit nerozhodnutou mladší a střední generaci? NE. Ti Babiše vůbec nezajímají. Dobře ví ke komu mluvit. Oslovuje pouze svoje voliče. Geronty.

Geronty? Kdo to vůbec je? Je to urážlivý název? Nejdřív se podívejme na etymologii tohoto slova. Pochází tak jako mnohé další z řečtiny. Geront byl člen gerusie - státní radě starších ve Spartě ( Lakedaimonu). Bylo jich 28.Pochopitelně pouze muži. Součástí a doplněním lakedaimonské státní rady byli i dva králové. Ti jediní byli mladší. Proč dva? Pokud by jeden padl v boji nebyla obec bez krále. Gerontové byli v Lakedaimonu velmi vážené osobnosti.

Exkurze do historie končí a podíváme se za geronty do současnosti. Co je to za lidi? Dnes se jimi označuje pouze nejstarší skupina obyvatel. Důchodci? Pokud počítám i ty předčasné jsou to nyní lidé i pod 60 let. Klientem Domova seniorů či domu s pečovatelskou službou se můžete stát v 55 letech. To je i statistická hranice od které získává nejvíce voličů hnutí ANO. Geronti 55 plus....

Uráží to někoho? V 55 už stařec ( geron)? Novostarci, kteří čerstvě překročili tuto hranici znechuceni jistě mohou být. Dnes to přece není žádný věk. Jen statistická kolonka. V této kolonce jsem jako čerstvý geront i já. I já jsem ve skupině, která statisticky z poloviny volí hnutí ANO. Pak už platí jednoduché pravidlo. Čím je voličská skupina starší, tím zde má Babiš a jeho křoví ANO větší preference. Jednoduchá matematika. Mediální negramotnost a už jistá míra tápání v realitě dělá z mnoha starších lidí snadné oběti různých šmejdů. To pochopitelně neplatí pro všechny geronty.

Ta druhá polovina 55 plus Babiše nevolí. V této skupině je i geront Zdeněk Bárta.. Proč? Důvodů je jistě mnoho a tak napíši jen ten poslední. Naprosté znechucení volebním spotem ANO ve kterém Babiš plní pouze jeden úkol. Ubohou kupou lži vystrašit co nejvíc gerontů. Vše zakončeno výkřikem - Budu bránit Vaše důchody!

A to před kým? Kdo jsou ti nepřátelé důchodců? Mladá a střední generace, která bude muset na volební dárečky přihozené k důchodu na dluh muset vydělávat? Také si toho všímáte? Spot s Babišem vyřvávajícím hloupé lži je určen pouze pro důchodce. Jen ty oslovuje. Strachem. Kde jsou ostatní občané? Kde jsou mladé rodiny s dětmi? Kde je nějaká vize pro mladé do budoucnosti? Nikde....

Má opravdu někdo pocit, že uplácení nejstarší skupiny voličů na dluh, který bude muset zaplatit další generace je dobrá vize do budoucna? Který dobrý hospodář při ekonomickém růstu prožere rezervy a zadluží statek?

Geront byl ve starověké Spartě velmi vážená osoba. Co Vy na to vážení geronti? Budete si vážit sami sebe když svou volbou ohrozíte budoucnost mladé a střední generace? Budou si Vás proto vážit Vaše děti a vnuci? Nebo je Vám to úplně jedno? To zde chcete dál pěstovat nenasytnou pijavici a nechat mladé splácet dluhy, které tady naseká nejen Vašim uplácením?

To jsou Vaše děti a vnuci opravdu Vaši nepřátelé a strašáci, před kterými Vás musí Babiš bránit a nakonec ze slávou zachránit? Necháte je postavit proti sobě? To Vám opravdu nevadí jakou ubohou primitivní prasárnou Babiš agituje? Rozaštvávat generace proti sobě je to nejhorší dno. Opravdu to nevidíte?

Zkuste se podívat na tři spoty 

https://www.idnes.cz/volby/volby-politologove-volebni-spoty-ano-pirstan-spolu-spd.A210922_153646_volby_imat

Pouze dva z nich oslovují všechny voliče pozitivním způsobem. Pouze na dvou z nich jsou lidé všech generací, které se nikdo nesnaží vystrašit.

Pokud jsem v blogu použil slovo geront ( i sám na sobě) nemyslel jsem to pochopitelně nijak urážlivě. Jak to vůbec dopadlo ze starověkými geronty ve Spartě? Špatně. Období slávy jejích obce bylo krátké a mimo vzpomínku na slavné bitvy po nich nezůstalo vůbec nic co bychom mohli obdivovat...

A co nakonec? Má být můj blog předvolební agitkou? Spíš smutným povzdechem nad tím kolik starých lidí sebou nechá tak jednoduše manipulovat a kdo tuto hnusnou šmejdí taktiku jen ve svůj prospěch využívá. Já vím, že to co píši je v podstatě zbytečné. Mám stejný pocit jako když si má maminka z jedné šmejdí akce nadšeně přinesla "výhodně nakoupené" deky za spoustu peněz. Když jsem se jí snažil přesvědčit, že se nechala od šmejdů podvést a ten salám zdarma ji vyšel zatraceně draho byl jsem za špatného já....

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Bárta | sobota 2.10.2021 8:12 | karma článku: 23,24 | přečteno: 732x
  • Další články autora

Zdeněk Bárta

Ukrajincům se pomohlo hned. Na Romy se desítky let zapomíná.

To mám tvrdí ředitel neziskovky Romodrom Tamagoš, na jejíž chod jen tento rok nezapomněl poslat stát 100 milionů korun. Sprostota a drzost. Chápe vůbec co říká? Nebo chce záměrně plivnout do obličeje všem plátcům daní? Chce víc?

13.7.2023 v 8:50 | Karma: 12,37 | Přečteno: 170x | Diskuse

Zdeněk Bárta

Fuj!! Polonahá burleska útočila na morálku v Třebíči !

Je polonahé tělo burlesky útokem na morálku a nevhodné pro oči děti? " Burlare" slovní základ z italštiny znamená smát se či vysmívat se a tak se svému nadpisu blogu směju. I těm konzervativně pohoršeným občanům.

20.6.2023 v 13:52 | Karma: 27,72 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Exkancléř Mynář vyskladnil ( ukradl?) šperky za 535 000.

Takhle se to dělá. Nic primitivního jako dlažební kostka hozená do výlohy klenotnictví. Výsledek je ovšem stejný. Šperky jsou fuč. Prezidenský sklad darů je skoro prázdný. Část šperků osobně vyskladnil kancléř ( zloděj?) Mynář.

20.6.2023 v 9:19 | Karma: 41,92 | Přečteno: 4359x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

"Putin ví co dělá, Sláva Putinovi!" aneb " Z čeho mám žít?"

Nesourodé duo se na romské pietě rozjelo. Pořvávající stařec a mladý fousatý Rom využívají možnost oslovit národ a získat pro svůj boj proti Ukrajincům jeho sympatie. Podařilo se? Z mého pohledu a vnímání světa se podařil opak.

19.6.2023 v 14:58 | Karma: 36,28 | Přečteno: 1431x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Den otců nebo Den ochlastů?

Den otců se zatím příliš neuchytil. To je škoda. Měl by se slavit každou třetí neděli v červnu. Jeden z reklamních letáků supermarketu tento svátek připomíná a nabízí dárky pro otce. Širokou nabídku alkoholu od piva po rum.

19.6.2023 v 9:16 | Karma: 36,38 | Přečteno: 3407x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Vláda schválila návrh na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06,  aktualizováno  17:25

Přímý přenos Vláda schválila návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se...

Kartu mi dal sám, odmítl muž obžalobu z loupeže. Útok na oběť hájil i rasismem

22. května 2024  17:13

Dvakrát loni na podzim vyrazil recidivista Patrik Tóth v Olomouci za nočním životem, přivedlo ho to...

Macronův evropský bolehlav. Kampaň mu ničí násilnosti, Le Penová z toho tyje

22. května 2024

Premium Blížící se volby do Evropského parlamentu budou varovným signálem pro Emmanuela Macrona, jeho...

Kim posiluje svůj kult. Jeho portrét se poprvé objevil vedle jeho předchůdců

22. května 2024  16:53

Portrét severokorejského diktátora Kim Čong-una se objevil na budově v Pchjongjangu vedle portrétů...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.