Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Homosexuální pár může vychovávat dítě v pěstounské péči

Nechci zdejším bijcům kazit "vítězství nad homosexuály". Většina lidí jen nepochopila oč jde. To že poslanci neodhlasovali změnu a nejen homosexuální páry nemohou "společně" vychovávat dítě v pěstounské péči NIC neznamená. MOHOU.

Stejně tak heterosexuálové, kteří nejsou manželé. Velké vítězství svátosti manželské se také nekonalo. Jen nepochopení oč jde a co znamená formulace "společně". V tomto případě to pouze znamená, že v páru který má zájem o pěstounskou péči mohou být pěstouni oba dva. Mohou, ale nemusí. I v manželských párech je pěstoun někdy jen jeden. Proč? Odměnu pěstouna pobírá pochopitelně jen jeden z páru a tomu druhému jeho pěstounství přináší pouze povinnosti. Někdo se jim rád vyhne. Na získání dítěte do výchovy nemá skutečnost, že v páru je pouze jeden pěstoun žádný vliv.

Všechny páry kde je pěstoun pouze jeden mohou vychovávat dítě. Tedy i homosexuální pár a to bez ohledu na to zda spolu žije jen tak či v registrovaném partnerství. Nejen mohou, ale v praxi už několik let  vychovávají děti stranou mediální hysterie. Na tom se nic nemění. Pochopitelně pěstouny jsou i heterosexuální páry bez "svátosti" manželské. A nemusí to být ani pár. Dítě v pěstounské péči může vychovávat i jednotlivec. Muž nebo žena a to bez ohledu na sexuální orientaci.

Proč byla tak důležitá formulace "společně", kdy stejně všechny páry společně děti vychovávají? Proč bylo důležité, aby i nesezdané a homosexuální páry měly mít možnost být pěstouni oba dva?

Pro větší jistotu jimi vychovávaných dětí v situaci kdy jeden z páru který je pěstoun zemře. Kdo je ten druhý? Nikdo. Pokud by byl také pěstoun přechází péče o dítě na něho. Pokud není musí o ni znovu sám žádat a projít celým dlouhým procesem schvalování. Dítě u něho v této přechodné době nemůže zůstat. Celá situace se dost komplikuje. Toto mělo být odstraněno. To je jediné o co v návrhu šlo. Pomoci dětem...

Jediný výsledek tedy je, že se dál dětem a jejich opatrovníkům v nepříznivé životní situaci velmi komplikuje život. A to bez ohledu na to zda jsou homosexuálové či ne. Opravdu skvělé vítězství nad homosexuály. Jen ubohá hloupost. To poslanci opravdu nevěděli o čem hlasují?

Pro mnoho "bijců za čistotu národa" bude asi překvapení, že homosexuální páry mohou už dávno společně vychovávat děti v pěstounské péči. Pěstoun v páru může být ovšem pouze jeden. Stejné podmínky mají i heterosexuálové bez svatby....

Pokud se chtěl někdo prsnit jako hrdina, který vybojoval nějaké vítězství a zachránil děti před výchovou homosexuálů, tak je pouze idiot. Nic se nezměnilo .NIC. Homosexuálové dál mohou vychovávat děti v pěstounské péči. O tom se opravdu nehlasovalo.

Příjemně mě překvapilo hnutí ANO ( poprvé a asi naposledy) Tam aspon pochopili oč jde. Stejně jako Piráti, STAN a TOPka.Tedy většinou. Jistě to možná pochopili i jinde, ale trapná poza bojovníků proti homosexuálům byla asi přednější. Většina voličů přece nechápe oč jde a tak je třeba se ukázat.

Od ODS a pámbíčkářů ( nepřekvapivě) opravdu dost trapné a ubohé. Pro mě je jejich postoj velkým zklamáním. Ty fráze o ochraně manželství, rodiny a dětí šly úplně do prázdna.

Tak nakonec ještě jednou.. Hlasování o tom zda homosexuální a heterosexuální nesezdané páry mohou "společně" vychovávat dítě v pěstounské péči nebylo vůbec o tom, zda tyto páry mohou děti společně vychovávat. Mohou. O tom se vůbec nehlasovalo.

Ani o zvyšování práv homosexuálů. Právo vychovávat dítě v pěstounské péči už mají a hlasování na tom pochopitelně nic nezměnilo. Žádný "vítězný boj na ochranu manželství a dětí před homosexuály" se ve skutečnosti nekonal....

Co celá situace také ukázala? Naprosto zoufalou a neprofesionální práci mnoha novinářů. Namísto zjištění si skutečných faktů šíří mezi čtenáře a diváky povrchní nepřesné informace a tím nesmyslnosti....

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Bárta | sobota 7.8.2021 6:33 | karma článku: 32,32 | přečteno: 4590x
  • Další články autora

Zdeněk Bárta

Ukrajincům se pomohlo hned. Na Romy se desítky let zapomíná.

To mám tvrdí ředitel neziskovky Romodrom Tamagoš, na jejíž chod jen tento rok nezapomněl poslat stát 100 milionů korun. Sprostota a drzost. Chápe vůbec co říká? Nebo chce záměrně plivnout do obličeje všem plátcům daní? Chce víc?

13.7.2023 v 8:50 | Karma: 12,37 | Přečteno: 169x | Diskuse

Zdeněk Bárta

Fuj!! Polonahá burleska útočila na morálku v Třebíči !

Je polonahé tělo burlesky útokem na morálku a nevhodné pro oči děti? " Burlare" slovní základ z italštiny znamená smát se či vysmívat se a tak se svému nadpisu blogu směju. I těm konzervativně pohoršeným občanům.

20.6.2023 v 13:52 | Karma: 27,72 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Exkancléř Mynář vyskladnil ( ukradl?) šperky za 535 000.

Takhle se to dělá. Nic primitivního jako dlažební kostka hozená do výlohy klenotnictví. Výsledek je ovšem stejný. Šperky jsou fuč. Prezidenský sklad darů je skoro prázdný. Část šperků osobně vyskladnil kancléř ( zloděj?) Mynář.

20.6.2023 v 9:19 | Karma: 41,92 | Přečteno: 4359x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

"Putin ví co dělá, Sláva Putinovi!" aneb " Z čeho mám žít?"

Nesourodé duo se na romské pietě rozjelo. Pořvávající stařec a mladý fousatý Rom využívají možnost oslovit národ a získat pro svůj boj proti Ukrajincům jeho sympatie. Podařilo se? Z mého pohledu a vnímání světa se podařil opak.

19.6.2023 v 14:58 | Karma: 36,28 | Přečteno: 1431x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Den otců nebo Den ochlastů?

Den otců se zatím příliš neuchytil. To je škoda. Měl by se slavit každou třetí neděli v červnu. Jeden z reklamních letáků supermarketu tento svátek připomíná a nabízí dárky pro otce. Širokou nabídku alkoholu od piva po rum.

19.6.2023 v 9:16 | Karma: 36,38 | Přečteno: 3407x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:54

Přímý přenos Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl ve čtvrtek terčem atentátu, je...

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.