Zbytečná povýšenost Tomáše Halíka k odpůrcům znásilňujícího Ježíše

Ti z katolíků, kterým se nelíbí Frljičova hra, nejsou ani extrémisté, ani fašisté, a ani nejsou hlupáci, kteří hru údajně jen nepochopili. Možná jsou jen obyčejní lidé s úctou k symbolům a tradici.

Milý Tomáši Halíku,
měl jsem Vás obrovsky rád a i dnes rád pročítám Vaše myšlenky. Ale Vaše vyjádření v posledních měsících ke kardinálovi Dukovi, ze kterého jste nepřímo udělal nepřítele migrace a přítele extrémistů (Okamury a spol.), opravdu nechápu a nevím, co se stalo s nadhledem člověka, který dokázal skvěle oddělit škvár a lež od pravdy a bludu, a nyní začal své myšlenky přizpůsobovat tak, aby se zalíbil za každou cenu českému mainstreamu.?

Měl jsem možnost se setkat s redaktory Charlie Hebdo a vidět jejich práci. Při vší úctě jste ji asi neviděl. Protože pokud nacházíte pochopení ve Frljičově hře, je těžko pro mě pochopitelné Vaše nepochopení práce redaktorů Charlie Hebdo, kteří reagovali na "zneužívání islámu a jeho nekritickou toleranci včetně potlačování práv žen a lidí jiných názorů".?

A závěrem. Nemusíme spolu ve všem souhlasit. Ale osobně mi vadí povýšenost, se kterou vystupujete vůči těm, kdo mají jiný názor.?

Ti z katolíků, kterým se nelíbí Frljičova hra Vaše násilí, naše násilí, nejsou ani extrémisté, ani fašisté, a ani nejsou hlupáci, kteří hru údajně jen nepochopili. Možná jsou jen obyčejní lidé s úctou k symbolům, za které příslušníci rodin bojovali a byli zavíráni do vězení. A pro ně jste bohužel žádné pochopení ve svém nadřazeném vyjádření k mému údivu nenašel. Proto se mi nedivte, že ani já nenacházím žádná slova pochopení k tomu Vašemu.?

Přeji hezký den a veselou mysl!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Zdechovský | čtvrtek 31.5.2018 15:45 | karma článku: 39,40 | přečteno: 2088x