SPOZ se svým hloupým slibem naprosto zdiskreditovala

Ministr dopravy Zdeněk Žák se zbláznil. Jen tak se dá vysvětlit jeho předvolební slib, že lidé budou moci jezdit vlaky mimo špičku zdarma. Namísto toho, aby hledal jakékoliv řešení, jak na českých drahách ušetřit 12 miliard, kterými je tento státní podnik dotován, rozhodl se před volbami rozhazovat další miliardy, které však opět zaplatíme my, pracující voliči.

Vlak s tykadlyinternet

Pokud SPOZ si chtěla odradit voliče nějakým pitomým slibem, tak se jí to výborně podařilo. Noční vlaky zadarmo jsou hloupost všech hloupostí a autor tohoto slibu by měl zvážit svou rezignaci. Nejsme přece tak tupí, abychom nevěděli, že dělat dluhy nejde do nekonečna. Pak přijde doba, kdy to budeme muset splatit a upřímně se toho začínám děsit.

Žádný inteligentní člověk sliby SPOZ totiž podobné hlouposti nikdy nepodpoří. Dokáže si totiž spočítat, co se dá za 12 miliard udělat například ve školství, namísto toho, aby prázdné vlaky sloužily opilým borcům jedoucím ze zábav. Navíc nevím, kdo bude ty pozvracené vlaky v noci utírat, aby si ráno cestující lidé do práce a do školy, měli kam sednout.

 

Kdyby ministr Žák nebyl populista

Kdyby pan ministr nebyl populista, tak se někdy těmi nočními vlaky sveze. Já jsem to letos v létě udělal a k mému překvapení jsem byl jediným, kdo tímto vlakem 17 kilometrů jel. Přitom ve vlaku byli přítomní jak strojvedoucí, tak průvodčí a jejich plat a naftu určitě mých 20 korun nepokrylo.

Možná kdyby ministerstvo dopravy konečně věnovalo energii na to, aby se domluvilo s firmami a školami v regionu na potřebě dopravní obslužnosti. Nemuseli by se tak lidé skládat na auto, protože dojíždí 14 kilometrů za prací. Směna v pět hodin ráno a nejbližší vlak dorazí do stanice chvilku před půl šestou. Ale na to je potřeba inteligenci a logiku. A ta buď je, nebo není. V případě výše uvedeného slibu to vypadá spíše na druhý případ.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Autor: Tomáš Zdechovský | pátek 20.9.2013 13:12 | karma článku: 33,35 | přečteno: 2068x