Ovčáček musí být za své skandální výroky okamžitě odvolán!

Pokud má mít Miloš Zeman jako prezident ještě nějakou úctu a vážnost, měl by okamžitě odvolat Jiřího Ovčáčka z funkce tiskového mluvčího i z postu ředitele komunikace. Jeho poslední přešlap s textem Ferdinanda Peroutky, za který se novinář dostal do koncentračního tábora, je neomluvitelný.

Úpornost, se kterou se snažil pan Ovčáček najít kompromitující materiály na Ferdinanda Peroutku, by zřejmě ocenil každý důstojník tajné policie všech nedemokratických režimů. Jenže v demokratické zemi ji nikdo neocení.

Zaměnit velice odvážný fejeton za údajně kolaborantský text, za který se Peroutka dostal do koncentračního tábora, musí pan Ovčáček ve své funkci v demokratické zemi okamžitě skončit. Tohle už se nedá prostě přejít mávnutím ruky.

 

             Hitler nebyl gentleman

Nechci hodnotit pana tiskového mluvčího, který podle mě neměl příliš jednoduchou pozici, protože mnohdy interpretoval něco, co se prostě vysvětlit nedá. Nicméně svými posledními výroky ztratil absolutně věrohodnost. Současný přešlap je možné vnímat jako pomyslnou poslední kapku v poháru trpělivosti, který jsme s panem mluvčím měli.

             Omluvit by se měl i prezident Miloš Zeman. Minimálně pozůstalým po novináři Ferdinandovi Peroutkovi za to, že jejich předka, který trpěl v jednom z nejhorších koncentráků za druhé světové války, označil za autora nacismus oslavujícího textu, který nikdy nenapsal.

Hitler nebyl gentleman, ale prezident Miloš Zeman jím být může. Bez toho, aby však odešel z Pražského hradu okamžitě pan Ovčáček a prezident se Peroutkovi veřejně se omluvil, to však rozhodně nepůjde. Přiznání chyby je totiž vlastností králů a nejlepších prezidentů.

Přeji hezký den a veselou mysl!

 

Autor: Tomáš Zdechovský | úterý 28.4.2015 8:19 | karma článku: 35,90 | přečteno: 1896x