David Rath spadl asi z višně aneb české soudnictví

Tak nevím, kde žil v posledních deseti letech bývalý poslanec David Rath. Jeho tvrzení v online rozhovoru o tom, že u českých soudů platí dojmy, emoce, objednávky, zakázky… je přeci dlouho známé. Že by konečně i David Rath zjistil, jak to v České republice chodí? Proč na to nepřišel, když byl poslanec?

Asi tak...Ceska pozice

Exposlance by tak dnes asi nepřekvapil fakt, kdyby zjistil, že soudce okresního soudu vyměřuje výživné podle „čistého obratu“ společnosti, rozsah péče o děti řídí podle letních táborů a jiné lahůdky, které se nachází v rozsudcích jménem republiky. Teď už to snad i David Rath chápe a nemyslí si, že to je sci-fi šířené internetem. Bohužel už s tím nemůže nic dělat.

Je krásné, když někdo procitne až po roce a půl stráveném ve vězení. Lepší pozdě než vůbec. Možná se teď už Davidu Rathovi budou číst lépe některé články a stížnosti popisující stav ve společnosti a soudnictví. Možná se na jeho případě některé věci ukáží.

Nepřeji a nikdy jsem nepřál Davidu Rathovi nic zlého. Nicméně na základě jeho příkladu se ptám, kolik budeme muset zavřít podobných Rathů, aby se o neodbornosti některých soudců začalo konečně veřejně mluvit?

Přeji hezký den a veselou mysl!

 

Autor: Tomáš Zdechovský | čtvrtek 21.11.2013 7:39 | karma článku: 29,54 | přečteno: 1698x