Paroubek v mládí kradl

Možná to víte, možná ne, ale současný předseda sociální demokracie v mládí ještě jako zaměstnanec RaJe šmelil s tuzexovými bony a kradl.

Tak a teď vážně. To že Paroubek v mládí kradl nebo že kšeftoval s Tuzexovými bony je samozřejmě lež (nebo alespoň já o této skutečnosti nevím a jen jsem si to vymyslel). Jen jsem v nadpisu příspěvku použil stejnou rétoriku, jakou používá pan Paroubek a současné vedení ČSSD ve své předvolební kampani. Jen si to vemte: Nečas a kampaňSliby chyby (již dokázáno záznamem z OVM, že jde o lež). Topolánek a ODS může za krizi (to snad ani netřeba dokazovat). Nebudeme zadlužovat tento stát (což je lež největší s jejich programem). Mohl bych pokračovat. Jde o jednu velkou lež. Některé jsou i jmenovité, osočují jednotlivce. A co se děje? Vůbec nic. Pokud bych hned ze začátku nenapsal, že jde o záměrnou fikci, dopustil bych se křivého obvinění a mohl bych být popotahován po právnících či soudech. Lži pana Paroubka ale procházejí a nikdo s tím nic nedělá. Inteligentní člověk nad tím mávne rukou a řekne si: Ať si kecá, nic mě to nestojí. Zatím.

Paroubek udělal z lhaní jakýsi nový normativ chování. Jeho předvolební kampaň je jedna velká lež. A někteří v ČSSD to již ani nezastírají (viz Škromachovo "Nesmíte nás brát tak vážně."). ČSSD tak degraduje někam na úroveň dělnických stran a komunistické mládeže. S tím rozdílem, že ti lžou ideologicky, Paroubek lže čistě pragmaticky. Komentáře politických rivalů se na tiskových konferencí již smrskávají do výroků typu "Pan Paroubek zase nemluví pravdu", "ČSSD opět nedodržuje dohody". Zvykli jsme si a už to tak neprožíváme. Jenže lež lží zůstane a zde se nejedná o žádnou milosrdnou lež, ale o účelovou manipulaci. Nechci, aby se ostatní politické strany snižovaly k Paroubkově rétorice, jen jejich postoj by měl být ráznější. A konečně by se měl ozvat někdo ze samotné ČSSD a říci dost. Copak se nestydíte za svého předsedu?

Takže závěrem. Paroubek krade. A víte proč? Maminka mi říkávala, že kdo lže, ten krade. Tudíž použiji-li tento axiom, tak si vlastně až tolik nevymýšlím.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Zborník | pátek 2.4.2010 19:56 | karma článku: 38,73 | přečteno: 2176x
  • Další články autora

Milan Zborník

Nepalte knihy, prosím!

10.7.2016 v 8:49 | Karma: 12,71

Milan Zborník

Hajlující Zeman?

15.4.2015 v 10:10 | Karma: 22,76

Milan Zborník

Jsem skutečným přítelem Ruska

31.3.2015 v 11:40 | Karma: 29,95

Milan Zborník

Strašení Kalouskem

8.8.2014 v 11:20 | Karma: 18,44