"Zablokovanou" Bobošíkovou nechme "stranou"

Připoměňme si, že v ČR probíhá soutěž politických stran a hnutí pro která platí jasná pravidla. Tedy ani žádných mediálně omílaných "platforem" typu LIDEM nebo "bloků" typu HLAVU VZHŮRU - volební blok nebo  SUVERENITA - Blok Jany Bobošíkové (SBB). Vše jsou to jen názvy politických stran. Jak to tedy ve skutečnosti je?

Bobošíková již není členem strany "SUVERENITA - Blok Jany Bobošíkové"

Podle seznamu politických stran a hnutí MVČR je Jana Bobošíková od 5.9.2013 předsedkyní politické strany "HLAVU VZHŮRU - volební blok" (HLVZHŮRU). Přičemž podle stanov SBB čl. 3 odstavce 2 "Členství není slučitelné se souběžným členstvím v jiné politické straně nebo politickém hnutí ustavených dle zvláštních obecně závazných právních předpisů České republiky."

Také podle výpisu z daného rejstříku pro SBB byla Jana Bobošíková předsedkyní do 26.8.2013 a dle výpisu pro HLVZHŮRU došlo u politické strany SUVERENITA - POLITIKA 21 k výměně na předsednickém postu, kdy Miroslava Nováka nahradila právě Jana Bobošíková a novým názvem politické strany se stalo "HLAVU VZHŮRU - volební blok".

 

Počet členů strany "HLAVU VZHŮRU - volební blok" - jeden

V rozhovoru pro MF DNES na začátku září 2013 Jana Bobošíková uvedla, že je jedinou členkou této strany a to také potvrzuje Kandidátní listina HLVZHŮRU pro volby do PSP ČR 2013, kde je mezi kandidáty uvedena tato politická příslušnost jen u Jany Bobošíkové.

 

Cílem odchodné z politiky?

Ze všech plynoucích kuriozit, z toho plynoucích, mi přijde nejzajímavější, že pokud bude mít její kandidátní listina ve volbách mezi 1,5 až 5% získá jen ona sama státní dotaci za proplacení hlasů v řádu 8 až 20 milionů Kč. Zda tato situace nebyla od určitého okamžiku turbulentního vývoje kolem strany "Klausovců" cílem, je otázkou. 

 

Poznámky:

- Na kandidátní listině "Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury" je s její politickou příslušností uveden obdobně nízký počet lidí a to jen 6 - a nic také nenasvědčuje tomu, že by celkový počet tohoto politického hnutí byl vyšší.

- Stanovy politické strany "HLAVU VZHŮRU - volební blok" nejsou na jejím webu uvedeny.

- Na webových stránkách SBB stále Jana Bobošíková figuruje jako její předsedkyně.

- Strana "HLAVU VZHŮRU - volební blok" podala stížnost na matoucí podobu hlasovacích lístků, protože prý není SUVERENITA jako SUVERENITA.

- Jana Bobošíková se svobodně a dobrovolně stala "stranou" a mělo by jí být přáno ať "stranou" zůstane, jak v průběhu voleb, tak i po nich.

Autor: Josef Zbořil | neděle 6.10.2013 22:10 | karma článku: 19,08 | přečteno: 875x