Republikánské volební finále v obrazech - Mitt Romney vs. Ron Paul

Po ohlášení ukončení aktivní předvolební kampaně Ricka Santoruma (27% volební oblíbenost) a Newta Gingriche (21%) z důvodů finančního vyčerpání a jejich možností jen lokálního oslovení voličů, zůstávají během republikánských primárek aktivními už jen favorizovaný Mitt Romney (40%) a mediálně opomíjený Ron Paul (10%). I když má Mitt Romney zatím velkou převahu, tak se mu nemusí podařit získat nutnou většinu 1144 delegátů pro první kolo hlasování a o kandidátovi na prezidenta s republikánskou nominací se rozhodne až na půdě srpnového republikánského shromáždění, kde může být zvolen kdokoli, s čímž podle svých prohlášení kalkuluje jak Newt Gingrich, tak Ron Paul, který tomu přizpůsobil způsob vedení celé své kampaně. Přestože o republikánských primárkách a kampaních jedotlivých kandidátu bývá v ČR informováno, tak jejich vizuální stránka nebývá příliš prezentována.

 

FOTOGRAFIE

Na facebookových profilech obou kandidátů, lze nalézt fotografie z předvolebních setkání s jejich příznivci, kterými prezentují svoji oblíbenost – viz. následující fotografie Mitta Romneyho.

A fotografie zachycující předvolební setkání s příznivci Rona Paula.

Předvolební setkání Rona Paula dosahují daleko větších účastí, než která organizuje Mitt Romney, na což také začali jeho příznivci vtipně poukazovat – viz. následující fotografie vzájemného porovnání ze setkání od těchto dvou kandidátů.

Jednou z vtipných reakcí na mediální neinformování o Ronu Paulovi bylo také vytvoření následujícího obrázku, který inicioval článek s titulkem „Kde na světě je Ron Paul?“ popisující nezájem o jeho myšlenky a postoje, zatímco on sám byl ten den na předvolebním setkání na Kalifornské univerzitě s rekordní účastí odhadovanou na 6 až 10 tisíc návštěvníků.

Vysoký rozptyl v odhadu byl dán skutečností, že za ploty místního stadionu bylo velké množství lidí, kteří na něj z kapacitních důvodů nebyli vpuštěni a sledovali jeho projev i tak, že vylezli na blízké stromy – viz. následující fotografie označovaná jako „Strom svobody“. Takové reakce lidí na vyslechnutí si názorů od politického kandidáta nebývají opravdu ani v USA zvykem.

 

TV a VIDEO

Jako jedny z nejlepších videí, od obou z kandidátů na republikánskou prezidentskou nominaci, byly vybrány:

 

 

 

PLAKÁTY A POSTERY

1) Máme morální odpovědnost neutrácet více než máme – Romney.

2) Obama nefunguje. Věřím v Ameriku.

3) Mitt Romney – narovnejte svoje sedadla, správně nahoru, nyní.

4) Máme prezidenta…který utrácí více…než vybere…to je špatné, nemorální a musí to přestat – Romney. 

1) Nechci řídit váš život. Nevím jak řídit váš život. Nemám pravomoc řídit váš život. A ústava mi nedovoluje řídit váš život – Ron Paul.

2) Chápu to přesně…stal jsem se vaším nepřítelem tím, že vám říkám pravdu?

3) Proč Ron Paul? Bankéři se ho bojí. Zkorumpované politické strany jej zesměšňují. Korporátně-kontrolované média jej ignorují. Tři dobré důvody!

4) Nazývat Rona Paula izolacionistou je jako nazývat vašeho souseda poustevníkem, protože nepřišel k vám domů a nerozbil vaše okna.

 

ZACHYCENÉ SPONTÁNNÍ REAKCE LIDÍ

Zatímco u Mitta Romneyho nebyl na webu nalezen žádný snímek se spontánním upřímným vyjádření sympatií, tak Ron Paul jich má naopak více než je obvyklé – viz. následující obrázky (Překlad: Politici líbají malé dětí. Malé děti líbají Rona Paula.).

Tyto reakce také vysvětluje jeden oblíbený citát současné mladší generace v USA a především univerzitních studentů, pro které se Ron Paul stává doslova kultovní postavou, který zní: „Buď Rona Paula máte upřímně rádi a podporujete jej nebo nerozumíte co říká“.

Tuto jeho oblíbenost podtrhuje také fakt, že kromě velkého počtu dobrovolníků, po celých USA, jej podporuje 6 příbuzných samotného Mitta Romneyho, jako např. jeho, mediálně nejznámější, synovec Chad Romney.

Dnešní předvolební preference odhadují šance republikánských kandidátu proti Barracku Obamovi:

Obama vs. Romney - 48% vs. 43%

Obama vs. Paul - 45% vs. 41%

Obama vs. Gingrich - 48% vs. 39%  

A předvolební preference pro Kalifornské primárky ze dne 2.4.2012, které 5.6.2012 mohou definitivně rozhodnout, zda Mitt Romney získá republikánskou nominaci:

Romney - 44%; Santorum - 23%; Paul - 12%; Gingrich - 12%

 

Čtěte na podobné téma:

Ron Paul – nadějný kandidát na prezidenta USA (20.12.2011)

Podpora Rona Paula – střední třída, armáda, odborníci a celebrity (2.2.2012)

Výsledky republikánských primárek v poločase a strategie Rona Paula (4.4.2012)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Zbořil | středa 25.4.2012 20:46 | karma článku: 19,45 | přečteno: 1352x