Oba náměstci primátora Prostějova za ODS ukončili své členství

Prostějov - Náměstci prostějovského primátora Mgr. Jiří Pospíšil a Mgr. Ivana Hemerková ukončili své členství v ODS. Tuto zprávu přinesl v pondělí 7.4.2014, na straně 3, Prostějovský večerník, když citoval PhDr. Petra Sokola, okresního předsedu ODS.

Pospíšil a Hemerková byli v komunálních volbách v roce 2010 na prvních dvou místech kandidátky a také z ní získali nejvíce preferenčních hlasů. Mgr. Jiří Pospíšil je také olomouckým krajským zastupitelem za ODS. Co je zpětně kuriózní, tak v krajských volbách jej podpořil, nyní také ex-člen ODS a jeho jmenovec JUDr. Jiří Pospíšil - plzeňský ex-ministr spravedlnosti, nyní kandidující za TOP09 do parlamentu EU.

Zdá se, že po roce a půl, kdy řady ODS opustil její poslanec Mgr. Radim Fiala a stal se jedním z 9 členů a 14 poslanců hnutí Úsvit, tak nyní odchází i další vrcholoví prostějovští představitelé ODS - a možná také s úmyslem opět na podzim v komunálních volbách kandidovat, ať už nezávisle či pod logem jiným než logem ODS.

Že si ODS sáhne v letošních podzimních komunálních volbách na své nové dno už pochybuje málokdo a také se tím naplňuje Topolánkův scénář č.4, který uvedl ve svém projevu na sněmu ODS v listopadu 2012 - kterému také sám dával největší, tzn. 50% pravděpodobnost a jehož závěrem je, že "značka ODS nepřežije".

Čtete na podobné téma:

Proč nevěřím ODS v pěti bodech

Autor: Josef Zbořil | pátek 11.4.2014 17:23 | karma článku: 12,99 | přečteno: 1120x