Prezident v urně, druhý v koši

Tak to tam padlo. Volební místnost vcelku zaplněná lidmi, všude obálky a žluté lístky dvou mužů "včerejška" a "zítřka". Jednomu z nich jsem to hodil. Sázím na jistotu. Jsem konzervativní volič a nemám rád změny bez obsahu.

Při odchodu od volební urny si nešlo nepovšimnout objemného odpadkového koše hned u dveří, kam drahošovci a zemanovci svorně odhazovali lístek se jménem nenáviděného soupeře svého favorita. Svým způsobem to byla taky volební urna, kterou ovšem večer nikdo nezapečetí. Kdyby se uklízečky z různých koutů republiky domluvily a sečetly hlasy vyhozených kandidátů, mohlo by nám to už v této chvíli poskytnout vcelku solidní volební odhad výsledku. A nic by to nestálo.

Pouze v Českých Budějovicích si voliči alespoň na pár minut dopřáli ten luxus výběru ze tří kandidátů. Mezi Zemana a Drahoše se jaksi "vetřel" Pavel Fischer, třetí nejlepší kandidát z prvního kola voleb. Motivy jeho nepatřičného narušení řádného průběhu hlasování neznáme. Co kdyby někdo z postoupivších pánů nečekaně zkolaboval, nebo možná chtěl být i v této důležité chvíli po boku profesora Drahoše, těžko říct.

Ať to dopadne tak či onak, jedno už je teď jisté: prezidenta v urně máme, stejně tak i v odpadkovém koši.

Autor: Martin Zbela | pátek 26.1.2018 22:29 | karma článku: 23,35 | přečteno: 930x