Hranice loajality? Schillerová s hanbou jedna ruka

Alena Schillerová - exministryně, která teď hořce prohlíží své zarámované fotečky, smutně hledí na ta trapná videa, která natočila v předvolebním období. 

Z nějakého zvláštního důvodu si myslela, že fakt, že je točila za naše peníze, nevyplave na povrch. To svědčí pouze o tom, že si byla zřejmě jistá úspěchem ve volbách a další čtyřletou diskotékou na náš účet.

Klec však spadla, z ostudy má kabát, se kterým se může fotit dnes a denně, ale jak z toho ven. Málokterý zaslepený fanoušek jí tohle může odpustit. Přesto se tací jistě najdou, co ji budou omlouvat. Nicméně tvrdit, že fotky a videa souvisely takřka výlučně s chodem ministerstva financí, bylo opravdu prostoduché.

Tak paní exministryně, platit! Jakožto největší odbornice a ochránkyně naší státní pokladny, do níž se od konce svého působení v křesle ministryně stylizujete a jež nevykazuje žádné racionální opodstatnění, byste měla být první, kdo vezme peněženku a začne za tu nesmyslnost solit.

Je až ostudné, s jakým pokrytectvím vystupuje Schillerová v médiích. Hraje si na jakousi Johanku z Arku, která tady bude dohlížet na současnou vládu. Ona? Ta, která rozfofrovala, co se dalo? Ta teď bude dohlížet, jestli to někdo umí dělat lépe? Opravdu být zticha, schovat se a šoupat nohama, to by měla.

Jenže možná nečekala, že její guru hodí přes palubu i ji. Tuto snaživou paničku. Zahleděná do Babiše teď asi stojí a zírá. Protože hnutí ANO a Babiš se od ní také distancovali. Není divu, toto aktuálně určitě řešit nepotřebuje. A byl tu snad někdy někdo, koho by se zastal? Třeba madam (Ur)Válková, kterou také hodil přes palubu, přestože sám měl máslo na hlavě.

Všichni jsou nepoučitelní. Vždyť to je typický Babiš, jak na něj ještě někdo může spoléhat? Vždycky to bude v první řadě jen a on sám. Krýt Schillerovou, když sám potřebuje připravit svou jízdu za Hradem, by bylo nevhodné.

A tak nám paní Schillerová, která dělá vše na 150 % (nutně mi to připomnělo, že Havlíček dělával 25 hodin denně – není to nějaká mánie v hnutí ANO?), zanechala malou fakturku. Ale není se čeho bát, ono toho jistě bude ještě víc. Třeba účet za zmrzlinu v Průhonicích, kterou jsme panu expremiérovi v dotacích také jistě zaplatili my.

A tak jedna malá óda pro paní Alenku, protože si ráda čte komentáře i kritiky pod svými fotografiemi:

Schillerová Alena

na lavičce focená

páva v parku zahanbuje,

pyšní se a hloupě směje.

Vysvětluje finance,

straší ji ta inflace.

Vymyslela proto věc,

že vystaví na odiv tu svou plec.

Aby všichni pochopili,

za co daně zaplatili.

A tak za ten salón krásy

platí z naší státní kasy.

Místo práce na rozpočtu

na instáči se pak dočtu,

že to byl moc krásný den,

když na elektrokole jela ven.

Hned se mi pak uleví,

když Alenka odpoví,

že ona za nic nemůže,

že všem lidem pomůže.

Nelze nikde ušetřit,

nemůže tomu uvěřit.

Jak sestavit rozpočet,

když nebude mít fotek nespočet?

„Neměla jsem poradce,“ chlubí se tu Alena,

to byla ta chyba, u takového veme.a!

A tak, Álo, nazrál čas,

zaplatit a schovat se zas.

Ani Babiš nepřispěje,

za rohem se v klidu směje.

Teď fotografy shání on,

čeká ho přec maratón.

Nechť žije poslední naděje,

že na Hradě uspěje.

Proto všichni poslyšte,

tohle hnutí už fakt ne!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jitka Zámečníková | čtvrtek 3.2.2022 11:15 | karma článku: 27,42 | přečteno: 701x