Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nejsme v bezpečí

Včerejšími událostmi ve Vídni se islámský teror přesunul z pohodlně vzdálené Francie přímo za náš plot. Za plot, který vlastně ani neexistuje. Jako připomenutí, že příště se střelba může ozvat třeba v ulicích Prahy.

Nejsme v bezpečí, ale není to ani tak důsledek jakýchsi schopností muslimských teroristů, jako spíše neschopnosti či přímo zlotřilosti našich vlastních politiků, kteří nejen že zapomínají na svoji hlavní úlohu, kterou by mělo být chránit životy a svobodu českých občanů, ale někdy tuto úlohu vědomě zrazují. Jako například kníže Schwarzenberg, který před pár dny odsoudil postoj zemí V4 ve věci přijímání migrantů. Tohoto svého odsudku se dopustil, jaká náhoda, v rakouském deníku Tiroler Tageszeitung.

Omyvatelnost našich politiků je to, co tuto zemi ohrožuje a znemožňuje se účinně bránit. Všimněme si dlouhodobého postoje vlády vůči nelegální migraci. Očekával bych kategorický postoj, který bude hájit naši suverenitu, naši svébytnou azylovou politiku. Ve skutečnosti se to však vládní politici snaží hrát na obě strany. Je zřejmé, že migrace jako taková bude dříve či později i našimi politiky velmi ochotně přijata jako standard - stačí jen označit ji za legální, což lze pohodlně učinit z moci Evropské unie.

Všimněme si postoje našich politiků vůči útokům ve Vídni. Vidíme plačky, projevy soustrasti a pochopení, zděšení (nutná emocionální výbava současného politika), a pokud odsudek, tak nanejvýš odsudek terorismu. Nikoliv islámu nebo alespoň islamismu. Terorismu. Způsobu boje. Nikoliv ideologie, která je hlavním motivem boje. Je to jako odsuzovat nacistické tankové klíny, ale nacismus nechat velkoryse nebo spíše ustrašeně bez odsudku.

Naše politiky zaměstnává daleko více tzv. boj s koronavirem, tedy ve skutečnosti spíše boj proti svobodným občanům tohoto státu. Proti těm, kteří vytvářejí hodnoty. Zničením ekonomiky v důsledku plošných opatření a téměř úplného lockdownu však dlouhodobě podkopávají i obranyschopnost této země, schopnost bezpečnostních složek, tedy armády a zejména tajných služeb účinně bránit Českou republiku. Protože zchudlá země si prostě nemůže dovolit kvalitní armádu a tajné služby. Až se ekonomické důsledky zničení české ekonomiky opravdu plně projeví, kde budou socialistické vlády (ať už ji povede Babiš nebo třeba Fiala či pirát Bartoš) škrtat jako první? V sociální oblasti? V oblasti tzv. humanitární pomoci africkým zemím? Nikoliv. V oblasti bezpečnosti. Protože tam nikdo nebude křičet dost hlasitě.

Koronavirová krize navíc prověřila i názory těch, kteří se ještě donedávna stavěli za hodnoty západní civilizace a představovali hlavní bojovníky proti islamismu. Lidé jako Petr Hampl nebo Martin Konvička jsou dnes hlasitými zastánci tvrdých plošných opatření proti koronaviru - bez ohledu na ekonomické následky. Neuvědomují si, nechtějí si uvědomit, že by tím byla dále podkopána schopnost této země budovat smysluplnou obranu proti tomu, před čím oni sami léta varovali. Jejich dřívější vcelku správný postoj vůči islamismu je jejich dnešním postojem vůči koronavirové krizi naprosto zdiskreditován. S trochou nadsázky, pana Konvičku už dnes jen zajímá, zda měl islámský terorista ve Vídni správně nasazenou roušku.

V tuto chvíli na naší politické scéně neexistuje prakticky žádná síla, která by byla ochotna bránit svobodu vůči islamismu. SPD toho není schopna - chybí jí potřebná intelektuální a myšlenková výbava, o svobodu jí nikdy nešlo. A ostatní strany jsou vůči tomuto nebezpečí až trestuhodně nevšímavé. Důsledky musejí přijít, dříve či později.

Autor: Luboš Zálom | úterý 3.11.2020 11:22 | karma článku: 32,67 | přečteno: 1124x
  • Další články autora

Luboš Zálom

Nechte restaurace konečně na pokoji!

Vláda se po krátkém uvolnění plošných opatření rozhodla opět dupnout na ty, kteří tzv. protikovidovou politikou trpí asi nejvíce a zkrátila provozní dobu restaurací o dvě hodiny.Má to být reakce na víkendový růst čísel nakažených.

8.12.2020 v 14:44 | Karma: 42,05 | Přečteno: 5155x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Luboš Zálom

Má ještě smysl slavit výročí Sametové revoluce?

Když jsme před rokem slavili třicáté výročí pádu totality, snad nikdo si nedokázal představit, jaké pohromy nás čekají o rok později, a v jaké atmosféře se bude další výročí Sametové revoluce odehrávat.

17.11.2020 v 14:51 | Karma: 28,57 | Přečteno: 1138x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Luboš Zálom

Zabraňte prodloužení nouzového stavu

Dnes má parlament rozhodnout o prodloužení nouzového stavu, tedy legislativního rámce, který vládě umožňuje rychle bez jakékoliv politické diskuze přijímat opatření proti šíření koronaviru.

30.10.2020 v 11:39 | Karma: 25,47 | Přečteno: 966x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Luboš Zálom

Nebojme se koronaviru ani vlády

Strach má obrovskou sílu. Dokáže v lidech naprosto udusit vůli racionálně uvažovat. A pokud nemáme vůli přemýšlet, zbývají už jen emoce.

19.10.2020 v 11:56 | Karma: 28,69 | Přečteno: 773x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Luboš Zálom

Roušky jako symbol nesvobody

Před pár měsíci se zdálo, že je celá naše země paralyzována strachem z koronaviru. Mediální masírka jela na plné obrátky a záběry z Itálie vzbuzovaly dojem, že se na nás nevalí nic menšího, než reálná obdoba Španělské chřipky.

7.9.2020 v 13:25 | Karma: 31,62 | Přečteno: 1234x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:28

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Jako v komunistickém Československu. Britský novinář obviňuje vlast z cenzury

2. května 2024  19:20

Velká Británie má problémy se svobodou slova, lidé se bojí říkat nahlas názory o kontroverzních...

Škodlivé ruské aktivity mimo jiné v Česku nás znepokojují, uvedlo NATO

2. května 2024  19:12

Severoatlantickou alianci znepokojují nedávné škodlivé aktivity na území členských států bloku,...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.