Politické změny systému jsou nevyhnutelné.

V současné době nejsem příznivcem žádné ze současných parlamentních stran. Komunistům nefandím za to, co zde předváděli do roku 89. ČSSD, ODS, TOP 09 a některým dalším proto, co zde vyvádějí v poslední době.

 

Poslanci, kteří se nechali s velkou slávou navolit do sněmovny se už ani nemusí snažit hrát divadlo o tom, že jim jde o prosperitu a dobro občanů ČR, protože politická korupce poslanců byla povýšena na jejich pracovní náplň. Aby se udrželi u politických koryt stačí, aby hlasovali v souladu se svědomím jejich stranických sekretariátů. Jejich vlastní svědomí zůstává na vedlejší koleji. 

Je zřejmé, že s tímto současným politickým systémem se dále nedostaneme.

Co s tím?

Řešení je celá řada, já bych preferoval tato:

1/ Zavést prezidentský systém – vládu by sestavoval i vedl prezident volený všemi občany.

2/ Počet členů sněmovny a senátu snížit o 50 %, tj. zvýšit kvalitu na úkor kvantity.

3/ Samofinancování politických stran – pouze z členských příspěvků, darů apod.

V současné době politické strany vysávají legálně i nelegálně peníze z kapes daňových poplatníků a prostřednictvím svých nejvýše postavených členů škodí tím, že nehájí zájmy občanů, nýbrž zájmy svých politických sekretariátů, dále podvodníků, mafiánů, kmotrů, zlodějů a korupčníků. Anebo jsou jednoduše pro dané funkce neschopní. Politici typu Sobotky, Kuby, Schwarzenberga, Němcové, Peak, Kalouska a jím podobní musí odejít z politiky. Dosáhnout toho lze např. vykroužkováním při volbách, pokud budou mít tu drzost znovu kandidovat, což se dá očekávat. Je zřejmé, že kapři si svůj rybník nikdy sami nevypustí.

Další možností je shrnout současné sněmovní a senátorské kapříky do Vltavy a začít znovu. Tentokrát ovšem se státním dluhem cca  1 700 000 000 000 CZK.Vzhledem k tomu, že jsme od roku 89 nečinně přihlíželi rozkrádání, korupci a zadlužování státu politiky - dluh na jednoho obyvatele včetně dětí je cca 175 000 CZK a každým dnem narůstá, každý občan by měl svůj díl začít splácet přijatelnými určenými měsíčními splátkami. Anebo snad necháme dluh, který vyrobili politici splácet dalším pokolením? Každý z nás má přece svůj podíl viny na tom, kdo nám od roku 89 vládl /např. prostřednictvím voleb/.

Za současné konstelace hvězd by bylo dle mého názoru nejlépe nechat dovládnout Rusnokův kabinet do voleb. Němcová ani Sobotka nedosahují Rusnokovy odborné a manažerské úrovně. 101 podpisů s nastrčenou mocichtivou Němcovou nemá podporu občanů. Rusnokova vláda s podporou cca 60 % občanů působí jako vláda, která na rozdíl od předešlé ví jak nastartovat ekonomiku. A poslanci by měli začít sloužit občanům, jsou za to na dnešní poměry slušně placení.

A že je práce dost, svědčí celá řada neexistujících, ale potřebných zákonů např. Financování politických stran, Majetkové přiznání pro politiky, Smlouvy na internetu, Odborná nominace do dozorčích rad, Odpolitizování státní správy, Státní zastupitelství bez politických zásahů do vyšetřování, Pravomoci NKU atd.

Jsem přesvědčen, že i ČR disponuje schopnými lidmi, které je potřeba zapojit do politiky. Ještě důležitější ale je dostat ty, kteří nehodlají sloužit zájmům ČR a jejich občanům z politiky ven.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Stanislav Zálešák | středa 7.8.2013 16:13 | karma článku: 12,21 | přečteno: 330x