Bouchnou při volbách ve voličích konečně saze?

23 let se politikům úspěšně daří před volbami dostat voliče tam, kde je chtějí mít. Stačí k tomu hesla typu „Snížíme Vám daně“, „ Zvýšíme platy státním zaměstnancům“, „ Zrušíme daně živnostníkům“ apod. K tomu přidají fotografii věčně spícího Jamese Bonda , aby nachytali i mladé voliče a mají na další čtyři roky vystaráno. Všechny tyto bláboly samozřejmě zaplatí občané za svých daní.Na předvolebních mítincích pak k tomu často rozdají štamprli slovácké slivovice, zaručeně pravé Vlčnovské vdolečky a burčák z moravských vinařských oblastí. Do úplné spokojenosti chybí snad jen předvolební guláš, ale možná dojde i na něj.

 

V předvolebním klání jsem nezaznamenal heslo nebo zmínku na téma „ Začneme splácet státní dluh“ a to přesto, že v příštím roce se očekává růst HDP o 1,3 % při dalším zvýšení státního dluhu o 112 miliard, což nás dále žene do ekonomické sebevraždy. Toto téma je pro politiky naprosto nezajímavé, protože by místo líbivých hesel museli omezit přebujelý státní aparát, korupci a rozkrádačku, přestat hrabat pod sebe a začít sloužit občanům. V praxi by to znamenalo nový restart roku 89, tj. skromnější život po 23 letech žití na dluh, větší pokoru k přírodě a svému okolí. Čekat se splácením až budeme mít hospodářský růst na úrovni Číny je nereálné. Rád bych si přečetl ekonomickou prognózu, kdy by byl státní dluh na nule, pokud bychom začali splácet od r.2014 ročně 100 miliard. Od pasu odhaduji dobu splácení, včetně úroků, na 20 – 25 let, což je jedna celá generace.

Z výše státního dluhu vyplývá, že po roce 89 (dřívější dobu nehodnotím) nedosáhli ministři financí úrovně hospodyně, která po tuto dobu vedla rodinný rozpočet bez dluhů.

 Dalším tématem, které mi v předvolebním soutěžení chybí, je přehodnocení „využívání“ dotací z EU, které se stávají ekonomickým nesmyslem. Část spolkne administrativa, část se rozkrade, část na úplatky a možná se něco dostane na často nesmyslné projekty. Z EU se přes pozitiva postupně stává byrokratický moloch, kde vznikají šílené nápady. ČR je součástí Evropy a do EU patří. Naši europoslanci by se tam za slušné prachy měli více snažit o nápravu chyb. S výší státního dluhu se rovněž nemusíme opičit po ostatních zadlužených státech EU.

Závěr: Polistopadový bafuňáři, kteří nám 23 let lžou a zadlužují nás, by měli odejít objímat stromy. Volné jsou jižní Čechy a další lokality. Vysočina je již obsazena. Zároveň navrhuji, aby „ Ústav pro studium totalitních režimů“ byl doplněn o „ Ústav pro studium korupce a zadlužování státu“. Když už máme peníze na rozhazování.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Stanislav Zálešák | neděle 29.9.2013 14:50 | karma článku: 33,96 | přečteno: 1517x