Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Věří ještě někdo VV/VB?

Úplatky jsou půjčky, dokumenty falzifikáty, ABL je jen vzdálená firma i přesto, že je úplně všude a za všechno mohou vyloučení z Věcí Veřejných. Měl vůbec někdo v Česku víc zničenou pověst za rok existence?

ihned.cz

Standa Gross si půjčoval miliony na byt, vesele investuje desítky milionů do cenných papírů nebo jiných bytů. To vše z půjček a poslaneckých/ministerských platů. Té pohádce snad už nevěří nikdo. Česká politika si ale našla další hrdiny. Třeba člověka, který podle svých výroků nezištně vrazil desítky, možná až stovky milionů korun do politické strany jen pro jeho patriotismus. Díky tomu, že dokázal vždy vše skvěle propracovat, vybudoval silnou firmu. Ale tomu bastardovi to nebylo dost.

Muž s až neuvěřitelnou vírou v sama sebe a své schopnosti však podcenil fakt, že i jinde jsou špioni a že si všímají. My jim říkáme novináři. Nenávidění a proklínaní, hlavně těmi, o kterých píšou. Ať už je to Helena Vondráčková, Jiří Paroubek nebo Veřejná Bezpečnost. Pardon, ta zkratka VB asi znamená v dnešních dnech Vít Bárta.

Jen díky jejich vytrvalosti a neúnavnosti dnes máme neuvěřitelně propracované dokumenty, které řadí potenciální zločinnost superguru Věcí veřejných až nebezpečně blízko ekonomickým zločinům a tajným praktikám komunistického režimu. Že jim nejsou rovni, za to vděčíme snad jen tomu, že zatím nikoho nezavraždily. Tedy, vzhledem k tomu, že ABL je vybavená bezpečností agentura, musíme doufat...

Věci veřejné je vytrvale popírají. Sledování politiků na Praze 1? Omluvíme se a běžíme dál. Ideová konference? Pokecáme si a uděláme divadýlko jako naději stávajícím voličům. Abelizace politiky? Z té se očistíme, jen se na čas zbavíme ministerského postu. Drbání Johna? Nahrávku vynesla Kočí, ať pyká! (S popřením výroků na nahrávce, nedejbože s jejich vyvrácením jiným faktickým argumentem se, veřejnost, s díky rozluč.) Koncepční rada VV? Prozradil ji Škárka, ať pyká! (Předchozí závorku snad netřeba kopírovat.)

Když už jsem naťukl komunisty, něco mi to připomíná. V padesátých letech totiž do svého vedení verbovali sedláky, ke kterým byl život krutý, kteří se vděkem stali fanatickými komunisty. V televizi je můžeme pak vidět sice v saku, ale zbytek zůstává sedlácký, tedy velice neformální vzhled, nechopnost se zbavit silného přízvuku či lidového jazyka. Některým zůstala koncovka přídavných jmen "-ej", "-ý" (místo "-ý", "-é"), jiní nemohli zaboha potlačit "sa"; našli se i tací, kteří místo "kde" říkali "gdež". Věty pak byly poměrně zajímavými a nevídanými konstrukcemi, nelogickými splácaninami všech propagandistických blábolů s kletbami typu socialismus, imperialismus.

Nemusím ani dávat příklad onoho jazyka, kterým mluví valná většina z nás včetně mě dnes a denně, ale politikovi do úst nepatří. Stačí se vrátit ke straně Věci veřejné, respektive k jejich předsedovi Johnovi. Jestli takhle mluví předseda parlamentní strany, která dostala přes deset procent, či bývalý ministr vnitra, tak to potěš koště. Až mě napadá, jestli je vůbec možné, aby člověk Johnova vystupování byl bývalý žurnalista a spisovatel; jestli to všechno za něj nepsal někdo jiný.

Naprosto nechápu chování poslanců Věcí veřejných. Buď se z nich staly ovce, nebo jim Bárta ve velkém "půjčuje", nebo snad jedou v oné mašinerii na provize z cinknutých zakázek, nebo se připravují na vydírání vlády ODS a TOP 09, protože jim jacísi lobbisté nabízejí provize za své zákony. "Zvyšte stavební spoření, jinak nebude druhý pilíř." Krásná představa.

Dluží nám ještě něco Věci veřejné? Zajisté ano, ale já bych preferoval, aby se co nejrychleji z politiky ztratily a raději si svá vysvětlení a omluvy nechaly pro sebe. Doufejme, že někteří i za katr, ale to si asi dělám zbytečné naděje.

Vevery mizerný, zmizte. Je nám z vás blivno.

Autor: Václav Zaiml | středa 18.5.2011 11:10 | karma článku: 20,61 | přečteno: 1305x
  • Další články autora

Václav Zaiml

Nevydařená hra s referendem #bregret

Referendum se mělo uskutečnit, nejspíš zachránilo konzervativce od osudu kdysi mocných liberálů, které téměř sežrali labouristé. Staly se v něm ale klíčové chyby.

29.6.2016 v 11:32 | Karma: 11,70 | Přečteno: 522x | Diskuse| Politika

Václav Zaiml

Ani Lítačka, ani Opencard. Praha by měla začít odkoukávat

... a už za Béma bylo pozdě. Berme si příklad jinde v Evropě a nevyhazujme peníze za další slepé uličky.

27.1.2016 v 19:06 | Karma: 12,42 | Přečteno: 627x | Diskuse| Cestování

Václav Zaiml

Schyluje se ve Švýcarsku k pravicové koalici?

Českými médii proběhla v neděli zpráva, že ve Švýcarsku posílila pravicová protiimigrantská SVP. Poprvé po více než sto letech by mohlo mít Švýcarsko jinou než středovou nebo barevnou vládu.

20.10.2015 v 16:28 | Karma: 11,11 | Přečteno: 559x | Diskuse| Politika

Václav Zaiml

Švýcarské volby do federálního parlamentu 2015

Švýcarsko, podobně jako Česko a mnoho dalších evropských zemí, je zastupitelská demokracie s dvoukomorovým parlamentem a vládou. Tím veškerá podobnost končí.

18.10.2015 v 17:48 | Karma: 21,41 | Přečteno: 981x | Diskuse| Politika

Václav Zaiml

Soumrak Tomia Okamury. Konečně

Tomiu Okamurovi se rozpadá Úsvit. Zajímavější než toto bylo dnešních 20 minut Radiožurnálu, kde tento odporný šašek blábolil jako kolovrátek o zmanipulovaných médiích, zradě programu, "my jsme jediní, kdo předložil..." atd. Mimo jiné obvinil novináře z toho, že mu doteď neumí vysvětlit, proč je populista.

10.2.2015 v 20:08 | Karma: 9,95 | Přečteno: 762x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Turek pod tlakem. Promazal sítě, ruší debaty. Zdviženou pravici řeší policie

6. června 2024  14:28,  aktualizováno  16:45

Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek se nezúčastní posledních debat před...

Zelenskému se hroutí mírový summit. Spojenectví s USA dostává trhliny

3. června 2024  17:52,  aktualizováno  20:53

Nedorazí ani Číňané, ani Saúdové. Z očekávaného mírového summitu ve Švýcarsku se omluvilo několik...

Jsme urputníci urputní. Udělám nemožné, abych nezklamala, říká Dostálová

10. června 2024  1:59

Jednička kandidátky hnutí ANO, které zvítězilo v letošních eurovolbách, Klára Dostálová je...

Maďarské eurovolby ovládl Orbánův Fidesz, ale soupeři výrazně posílili

9. června 2024  23:55,  aktualizováno  10.6 1:44

Strana Fidesz maďarského premiéra Viktora Orbána získala ve volbách do Evropského parlamentu 43,8...

Vzestup nacionalistů, úpadek Zelených. Volby rozdaly nové karty pro boj o většinu

9. června 2024,  aktualizováno  10.6 1:42

Přímý přenos Skončily volby do Evropského parlamentu. Krajní pravice výrazně posílí, největší lidovecká frakce...

Jurečka nesplnil cíl, který si sám uložil. Není to úspěch, říká Výborný

10. června 2024  1:41

Předseda lidovců a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka má teď problém. Nedokázal totiž...

Rozdáváme ortodontické dudlíky MAM zdarma!
Rozdáváme ortodontické dudlíky MAM zdarma!

Už vaše miminko odrostlo dupačkám a začíná objevovat svět? Rostou mu první zoubky a vy přemýšlíte, jaký pokračující dudlík mu pořídit? Máme pro vás...

  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1479x
Ani eurohujer, ani euroskeptik, nýbrž v ČR vážně ohrožený eurorealista. Ani komanč, ani nácek, ale pragmatik dle svého. Motto blogera: Všem se nikdy nezavděčíš.

Seznam rubrik