Nebudu jíst, Karolínka je hubenější

Nedávno mi jedna z mých kamarádek navrhla, že bychom mohly o víkendu vyrazit někam ven. Když se počasí vydaří, tak do zoo. A vzaly bychom s sebou její pětiletou neteř. Počasí minulého víkendu se vydařilo mimořádně, neteř neměla ani angínu, ani nějakou miniholčičí Barbie akci, která by byla „smltelně důležitá, víš teto?“ takže plánu nestálo nic v cestě.

Těžko říct, kdo se na „tygly a vopise“ těšil nejvíc, ale vzhledem k mé schopnosti jásat nad každou blbinou, bylo jasné, že bude veselo. Taky že bylo. Až zhruba do času oběda.

Jak každý víme, v zoo Praha je několik restaurací a občerstvovacích zařízení, kde si člověk znavený pozorováním „tyglů, vopis a jiných potvol“ může dát něco k jídlu. Samozřejmě pětiletou holčičku nemůžete krmit hamburgrama, ale dá se najít i jídlo vhodné pro malé dítě. Domnívaly jsme se s kamarádkou, že problém prostě nastat nemůže.Inu, jak asi tušíte, nastal.

Holčička není, alespoň co já vím, v jídle nijak rozmazlená. Kromě syrových paprik a ostrých klobás (které stejně nesmí) baští vcelku ochotně všechno. Tedy baštila. V sobotu se nám prostě před tou restaurací zasekla a že jíst nebude. Nemá hlad. Civěla jsem na tohle stvoření, o kterém zcela bezpečně vím, že dokáže zkonzumovat stejné množství potravy „jako ňákej tygl“ a na každém výletě otravuje s jídlem co dvě hodiny, jak tele na nový vrata. No nechtělo se  mi věřit vlastním uším.Po důkladném výslechu od obou „tetiček“ (bříško tě nebolí? Teplotu nemáš? Ukaž. Nemáš.) se nám podařilo záhadě přijít na kloub. Hlad měla a jaký. Ale „víš teto, já nemůžu jíst, jsem tlustá.“

Myslela jsem, že mne vomejou. Proboha, kolik jí je? Kam se poděla ta holčička, co s námi minulý víkend pouštěla draky (pěkně foukalo) a pak zbodla celý krajíc chleba s tvarohovou pomazánkou a navrch jablko. Co s ní kdo udělal?Zcela konsternované jsme se na té lavičce před restaurací dozvěděly, že je tlustá, protože když si sedne na záchod, tak se jí rozplácnou stehýnka a Karolínka ze školky je má hubenější. A Jirka (kristepane, kdo je Jirka? Minulý týden byl nejvíc v kurzu Milánek) Karolínku minulý týden zatahal za vlasy a Karolínka z toho vyvodila, že ji určitě miluje.

Abyste mě správně pochopili, tahle neteřinka mé kamarádky není tlustá ani trochu. Spíš je dost hubená a na svůj věk vytáhlá, takže rodiče opravdu dohlížejí aby jedla. A tím jedla myslím jedla kvalitní jídlo. Celá rodina je mimořádně osvícená a tak opravdu nehrozí, že by ji nacpávali gulášem se šesti. Navíce maminka výborná kuchařka, takže obezita u téhle maličké (pokud se bude i nadále držet maminčiny stravy) je někde v oblasti science fiction.

Přesto tahle malá, chytrá a krásná holčička ve svých pěti letech řeší, že kamarádka má hubenější stehna. No fujtajbl, tenhle svět. Co je to za svět, kde pětileté holčičky chtějí držet dietu, protože si nepřipadají dost krásné? Nějak nás na ten oběd přešla chuť všechny.

Takže jsme malé vysvětlily, že Karolínka má sice hubenější stehýnka, ale rozhodně nemá tak krásné vlasy a určitě neumí napsat A a M. A Jirka Karolínku určitě tahal za vlasy protože je pěkná husa a s láskou to nemá nic společného (ale to jsme jí neřekly. Časem na to přijde sama).Tak. A šly jsme na záchod, sednout si (v džínách) na prkýnko, aby malá viděla, že stehýnka se rozplácnou fakt každýmu, takže jestliže Karolínce se nerozplácnou, tak je nějaká divná.

A je klid. Zatím.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Zagorová | úterý 30.9.2008 15:51 | karma článku: 38,43 | přečteno: 3969x
  • Další články autora

Kateřina Zagorová

Letecký den

31.5.2012 v 10:14 | Karma: 33,78

Kateřina Zagorová

Připravujeme Vánoce

22.12.2011 v 14:59 | Karma: 32,73

Kateřina Zagorová

Inovujeme

14.12.2011 v 14:18 | Karma: 28,20