Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

21. 10. 2008 19:14
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

stella.a

1. 10. 2008 10:43
pěkný článek

:-)

0 0
možnosti

Jarcho

1. 10. 2008 8:36
Holky jsou prostě hloupý už od mala.

Místo přemýšlení ovládá jejich jednání instinkt nápodoby.

0 0
možnosti

Hucul

1. 10. 2008 9:29
Re: Holky jsou prostě hloupý už od mala.

Aha, takze zatimco se chlapci do zblbnuti pretahovali o jedinou kolobezku ve skolce a devcata se bud pretahovala taky, nebo se hrabala v piskovisti, ja jsem se zacala ve trech letech ucit cist a ve ctyrech cetla plynne a vetsinu casu ve skolce travila plenim zahonku a pruzkumem populace sneku v okoli, z cehoz vyplyva, ze jsem napodobovala... koho?

0 0
možnosti

vcapkova

1. 10. 2008 8:24
hysterie

Příspěvek je miloučký a čtivý, ale podivuji se jak se to tu řeší. Pubertálním holčičkám je potřeba vše řádně vysvětlit a poučit, ale Karolínka je jen všímavá holčička, které vrtá hlavou proč je při sezení stehno širší než při stání.  Myslím, že si podobných otázek klade více.  Zítra se bude podivovat nad tím, že kilo peří je stejně těžké jako kilo jablek. 

0 0
možnosti

Katka1

1. 10. 2008 8:58
Re: hysterie

Když to byste ji tam musela vidět. Nešťastný ptáče s kručícím bříškem, odhodlané hladovět jen proto, že k ní kamarádka (pěkná to kamarádka) byla (zřejmě) necitlivá. Takových Karolínek běhají po světě mraky. A čím dříve se jim naučí vzdorovat, tím lépe pro ni. Proto ta demonstrace se "stehýnkama" na záchodě.

A mě to prostě přišlo líto. Vím určitě, že jako pětiletá jsem podobné věci neřešila. Řešila jsem Vládíka, který mně miloval. Ale tloušťku ne. To by to totiž moje maminka dávala k dobru na každé oslavě, stejně jako toho Vládíka:-)

0 0
možnosti

motylek_02

1. 10. 2008 3:14
no ono neni divu

v televizi v reklamach same idealni modelkovske typy... vyrustala jsem v osmdesatych letech a po sledovani nekterych serialu kde byly holcicky hubene jsem mela pocit z ejsem tlusta... nejsem... ale televize a media delaji sve, a ackoliv jsem k tomu nikdy neinkloinovala, ta nejistota se objevila.. nevypadam tak jak ti lide v televizi... a to na telku tolik nekoukam.

0 0
možnosti

misaviki

1. 10. 2008 2:41
?

Není třeba chyba v té "osvícené" rodině jak píše autorka? Nenacpávali by své dítě gulášem se šesti - tak jestli holčička doma poslouchá, co je zdravé, co je in, po čem se tloustne (a z toho vyvodit že je tloušťka špatně), tak má potom guláš místo v žaludku možná v hlavě :-)  doba je úplně děsná v tomto směru, a není to jen vina módních časopisů a spol. Mnohé maminky jsou taky pěkně švihlé. Nevidím důvod, proč by dítě nemohlo jíst jako přílohu knedlíky, dát si guláš bez koření, nebo občas čokoládu... Nebezpečný je fast food, chipsy apod, ale útočit na chudáky knedlíky :-)

0 0
možnosti

Katka1

1. 10. 2008 7:57
Re: ?

Samozřejmě nevím úplně přesně, jak to v té rodině chodí. Myslela jsem spíš to, že jsou osvícení v tom smyslu, že nedávají dítěti to, co je pro ně vyloženě škodlivé. Není pravda, že by malá nikdy nepoznala čokoládu a guláš. Ale mnohem častěji má zeleninu, ryby a kuře. Nejedí příliš smaženého, ale taky děcko necpou jogurtama light, když malé dítě spíše potřebuje polo až plnotučné mléčné výrobky.

0 0
možnosti

Hucul

30. 9. 2008 18:16
To je fakt smutny.

Preci se musi dat s takhle pomylenym ditetem neco udelat! Treba ji vysvetlete, co je BMI, jak se zhruba pocita (spis jen, ze nezalezi na velikosti cloveka, ale na pomeru jeho velikosti k jeho vaze), spocitejte ji jeji BMI a ukazte, ze proste nema nadvahu ani netrpi obezitou. Sice je na takove veci v peti letech brzy, ale lepsi, aby si pri pochybnostech spocitala BMI, nez aby se odmala naucila mit neopodstatnene mindraky z vlastniho tela.

0 0
možnosti

dr.bolíto

30. 9. 2008 20:52
Re: To je fakt smutny.

To nemá smysl. Obezitu takhle malých dětí nelze posoudit jen z BMI, podobně jako u seniorů. BMI kvůli jinému poměru svalu/tuku a hlavne obsahu vody je možné užít u dospělého, dětské BMI na zhodnocení potřebuje ještě tabulky pohlaví a růstovou křivku. Obávám se, že to už by bylo i pro takto "nadanou" dívenku příliš. :-)

0 0
možnosti

Tuubeen

30. 9. 2008 17:27
Pětiletá

Shodou okolností jsem se zrovna před chvílí (taky poprvé) dozvěděla od své tříleté (!) dcery cestou ze školky, že je "tlustá"... (Podotýkám, že "tlustá" rozhodně není -  jen to není žádný drobeček a vypadá starší, než většina skutečně o rok starších dětí... taková normální holčička.)

Jenže ono se není čemu divit, občas, když sleduju kreslené seriály s různými druhy pohádkových postav vypodobněných jako naprosto neanatomicky tvarované "barbíny", říkám si, že jako tříletá bych taky měla brzo mindrák z toho, že nemám vlasy do pasu a stehno stejně široké jako lýtko (o rozplácávání za záchodovém prkénku nemluvě!).

0 0
možnosti

belgian chocolate

30. 9. 2008 22:25
Re: Pětiletá

vaše dcera má štěstí, pod burkou se schová všechno

0 0
možnosti

Tholdrin

30. 9. 2008 16:57
Děsivé...

takovéhle kreslení už u pětiletého dítěte? To nemohou myslet vážně?

0 0
možnosti

Thorbear

30. 9. 2008 16:53
Otřesné

Takže představy buzerantských nebo pedofilních módních návrhářů o ženském "ideálu" se už promítají i do světa takhle malých špuntů.

Ženské,vážně jste tak pitomé,že se domníváte,že se nám nadouvají poklopce při pohledu na figuru,která vypadá,jak by právě opustila Ravensbrück ?Proč tak snadno podléháte nesmyslům z časopisů,které jsou financovány kosmetickými a farmaceutickými lobby ?Většina normálních chlapů raději zaboří tvář do hebkého masa,než si rozbít nos o kosti.

0 0
možnosti

marvinka

30. 9. 2008 17:55
Re: Otřesné

Většina z nás ještě vlastní hlavu má. Ale koukám, že je velmi snadné do toho spadnout již v 5 letech.

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6807x
Jsem Katka. A tenhle blog se co nevidět přesune jinam. Kam? Hledejte. Pokud to bude osud, najdete mne. Pokud ne... no, mí tři čtenáři mi stačí