Mužská ješitnost

Kdysi se do mě zamiloval chovanec Psychiatrické léčebny.  Bylo to během mé letní brigády v období prázdnin na SZŠ.  

bazilišek zelený

Můj ctitel trávil svůj volný čas procházkou v parku, drže v rukou rybařské pruty. Budil všeobecný posměch i přesto, že se pohyboval v areálu Psychiatrické léčebny. Je možné, že lovil jen tak nanečisto, použiju-li dnes všude skloňované slovo, lovil tedy virtuálně.

Mě chtěl ulovit opravdu. Jako důkaz své lásky zakoupil v tamnější trafice prstýnek se srdíčkem za 2 kčs a pořídil fotografii s pruty. Tímto mne slavnostně obdaroval. Jelikož jsem jeho city nesdílela, odmítal na protest užívat léky a jednoho dne mne nazval  "ošklivým zeleným ještěrem!" Bylo mi tehdy 16 let a byla jsem z toho smutná. "Přeci nejsem podobná ještěrovi a ke všemu zelenému?", pomyslela jsem si.

V té době jsem netušila, co všechno budu " muset" vyslechnout od mužů, mých zhrzených nápadníků. Dodnes nechápu, jak to je  " tam nahoře " zařízené, že se většinou hlásí ti, o než člověk nemá zájem?

Jednou to byl německý turista, který přede mnou ronil slzy ve snaze si mě odvést s sebou, jindy o hlavu menší a o 20 kg lehčí romský taxikář, pak zase o 10 let mladší otec od rodiny a nebo obtloustlý movitý " podnikatel" pyšnící se zlatými řetězy kolem krku a nebo zakřiknutý nevzhledný introvertní intelektuál.

Pro všechny jsem byla bohyně, žena po které tajně touží, všichni by byli bývali šťastní, že mohou dýchat stejný vzduch jako já a někteří se mnou chtěli trávit zbytek svého života, mnozí by byli i ochotni skočit z mostu....

Protože jsem slušně vychovaná, komunikovala jsem se svými obdivovateli přátelsky. Ne nadarmo se říká: " Podáš prst a utrhne ti celou ruku."

Něktěří hoši, si začali klást požadavky...když se s námi bavíš, tak bys mohla i něco jiného!

Jeden měl vizi, že ho navštívím  ve svrchníku a pod ním budu mít jen podvazky a punčochy, jiný mi chtěl zakoupit vrchní část spodního prádla, ale musím ho vyzkoušet před ním! Jinému by stačila má fotografie bez garderoby....

Následovala ledová sprcha, když jsem hochům oznámila, že z " toho nic nebude:" Dozvěděla jsem se, že jsem nejen bezcitná a  bezcharakterní,  ale vůbec nejsem tak krásná ! Údajně jsem povrchní, zlá a tlustá....

Jeden se dočista rozlítil a pravil: " Jdi do prdele a do hajzlu! Nemám o tebe zájem ani náhodou a nikdy bych Tě nechtěl i kdybys byla poslední ženská na zeměkouli!"

V duchu jsem si pomyslela: "To ještě nevíš, že jsem ošklivý a zelený ještěr!"

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alice Wollmannová | pátek 3.10.2008 12:54 | karma článku: 25,14 | přečteno: 3625x