- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To je asi nedůležitější zpráva o naší ( a nejen naší) gastronomii v roce 2023.
Ono pohostinská činnost jako taková .... Nám ostatně dost dobře může sloužit jako celkový odraz doby.
A tím se vůbec nechci pohoršovat, nad tím kam svět spěje... Ostatně tenhle trend se mi zdá být mnohem sympatičtější , než mooooooc omáčky a knedlíků na úkor kvality. ( Což pro změnu razila "moje generace".)
Předně, neznamená to, že nastává doba, kdy jídlo nebude muset chutnat. To zase prrr ! Jen bude jednodušší, respektivě... nebude muset být tak složité.
Jestliže dlouhá desetiletí vládl v našich hsopdách, restauracích a kuchyních duch francouzské gastronomie, již nyní sledujeme u nejmladších návštěvníků příklon k Street Foodu. Mrška se nám z té ulice přestěhoval do teploučka vyhřívaných podniků a na sociální sítě.
Ne, neznamená to, že si v brzké době nedáte nikde svíčkovou, nebo knedlo-vepřo-zelo. Jenom těch podniků nebude tolik. O to však budou něčím výjjimečnější... Bez toho nepřežijí. ( Kvalitou, cenou, exteriérem, interiérem.. Je jedno čím.)
Sám už mám od dob covidu mozek přepnutý do módu, že při vymýšlení nových konceptů a nápadů s fakty nebojuji, ale snažím se z jejich respektování udělat výhodu.
Při zoufalém nedostatku pracovních sil, který v gastru panuje ještě déle než v jiných oborech.... Je totiž tento trend výhrou. Šetří nejen počty kuchařů, ale i číšníků , případně manažerů.
Takže opět platí to samé co má přesah i do celé společnosti. Z nových poměrů a trendů se můžete buď hroutit, nebo je vzít jako výzvu.
Doufám, že je z mých řádků patrné, který přístup je pro mě sympatičtější....
Další články autora |
Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...