Proruský démon Xaver a hrdina v lesklé zbroji Měcháček ?

To byl zase týden co ? Před zbytečnou smrtí uglosování se jsem se zachránil mlčením a dal přednost ostatním... Jedno téma, ale zůstalo ladem....

Tak nám  minulý týden zase přihrál tolik zajímavých témat, že je můžeme přehazovat lopatou... Jelikož příchod Adama Vojtěcha zpět na Ministerstvo zdravotnictví je i v tomto blogoprostoru dostatečně "vytěžená" písnička....  Dominik Feri už tu taky byl rozebrán po poslední kořínek svých vlasů.... Já se tedy  mrknu  jinam.

Dramaturgie Českého rozhlasu zařídila, že zatím posledním návštěvníkem pořadu Xaver a jeho host se stal Tomáš Měcháček. Měl jsem vždy rád jeho stand up vystoupení , bavilo mě jeho moderování ve Vylomeninách ( jejich natáčení jsem měl dokonce možnost poznat i v zákulisí). S dalším Tomášem (Jeřábkem) hraje rovněž v jedné z našich nejpopulárnějších reklam současnosti... toho "hodného" bankéře.

Co se týče Xavera klidně přiznám, že jeho "nemoderátorské" moderování když jsem na něj někdy dřív narazil mě celkem bavilo. Nezapadalo úplně do doby, která je pořád akčnější a akčnější. Bral jsem to jako plus. V posledních letech se mi však svým příklonem k Hradní klice Miloše Zemana zprotivil a pokud jsem ho dřív nevyhledával, ale poslechl.... tak dneska ho vypínám. On to jistě přežije a pro mě je to tak lepší. S jedinou výjimkou, občas si pro obveselení pouštím XTV. Musím říct, že výběr moderátorů na mě působí jako celkem slušné panoptikum. Na pivo bych s nimi nešel, ale třeba moment kdy tam končil Ondřej Hejma byl fakt nechtěně zábavný až na půdu. Své fanoušky však tato internetová televize má a je to zkrátka řečeno jejich volba...

Tomáš Měcháček mezi ně nepatří. Napadl Xavera na závěr pořadu zcela nečekaně. Vyzbrojen neprůstřelnými argumenty typu "Ale já jsem slyšel... Nemám to potvrzený...." Proboha co to je? To už na sebe budeme kydat špínu na základě pocitů? Proto se nedomnívám, že by byl rytířem v lesklé zbroji. Leda tak skrytý v hnoji... Na chvilku vyskočil a zavrtal se zpátky. Samostatnou kapitolou je ta zášť jak se mu chvěje hlas v inkriminované pasáži. Co by asi tak s lidmi, které nemá rád udělal ?  Jsem zvědavý, zda nabídku na debatu s argumenty, kterou mu následně moderátor nabídl přijme. Stejně tak jak dopadne žaloba, kterou na něj majitelé XTV podávají kvůli tvrzení, že je financuje Ruská rozvědka. 

Díky a ahoj Filip.

 

 

Autor: Filip Vracovský | neděle 30.5.2021 6:40 | karma článku: 33,26 | přečteno: 1873x