Markéta Pekarová Adamová, "refrešuje" Topku?

Naděje pro zatvrzelého topkaře ještě nezhasla.I když volba předsedkyně skončila podle něj určitě překvapením...

Když oznámil chuť kandidovat na předsedu TOP 09 Tomáš Czernín moje srdce doslova zaplesalo.Vrátit důvěryhodnost velkým slovům, tedy podstatě samotné topky, to by tenhle "neobyčejně obyčejný" chlap z venkova jistě svedl.

Jak on sám říká, topka není stranou bez srdce.A i strana konzervativních, dobrých hospodářů myslí na potřebné.A podle mého názoru, na rozdíl od řady sociálních inženýrů a experimentátorů projevuje to srdce ze svého.Ostatně je historicky ověřené, že pomoc bližním, jako poděkování za to co mám sám funguje mnohem lépe než rozhazování plných hrstí z cizího.Nevyhnutelně nakonec vedoucí ke společnému krachu.

Ne úplně se vším samosebou s konzervativci souhlasím.Třeba pohled na vztahy k LGBT komunitě shodný nemáme, ale to už tak bývá, že stejného jako je on sám se člověk nedohledá...

Zdravý konzervatismus, prověřenost komunální politikou ba i ten šlechtický původ a vlastenectví, to byl dle mě dobrý koktejl, který mohl řadu odpadlíků přivést zpět k volebním urnám s topáckými lístky v rukou.

Nicméně předsedkyní se nakonec poměrně překvapivě stala Markéta Pekarová Adamová.Sázku na tradice střídá svěží vítr.Nutno říct, že bez ústupků ze zásadních proevropských pozic.Ve svém předvolebním projevu si připojení k eurozóně ostatně sama vytkla jako jeden z hlavních cílů.

Nemám pocit zmaru, jako ve chvíli kdy se stal předsedou Jiří Pospíšil.A třeba i proto, že "vítězné křídlo" nepůjde k liberalismu přes mrtvoly konzervativců, a jak to vypadá Tomáš Czernín se stane prvním místopředsedou.

Nakonec by ten mix nového a konzervativního mohl i voličům zachutnat.Pokud obě křídla budou spolupracovat bez naschválů, naděje tu určitě je...

Díky a ahoj Filip.

Autor: Filip Vracovský | neděle 24.11.2019 10:33 | karma článku: 25,79 | přečteno: 1737x