Letos bez ohňostrojů a petard ?

Mezisvátečně a snad aktuálně,,,, Vstupte na vlastní nebezepečí. Tradičně za nic neručím, vstupné nevracím....

Ministr vnitra požádal starosty a občany aby se letošní loučení s novým rokem obešlo bez ohňostrojů a dalších hlučných projevů připomínajících střelbu. 

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/dopis-ministr-vnitra-rakusan-vyzva-starostum-ohnostroje-zabavni-pyrotechnika.A231227_183214_domaci_kop

Proč ? 

Cituji....

Před pár dny jsme zažili dva násilné činy spojené se střelbou. To nejmenší, co můžeme udělat pro ty, koho se události bolestně dotkly, je nezvyšovat nervozitu a neprohlubovat trauma, které násilí zanechalo.

 

Jeden by řekl, že zdůvodnění je celkem pochopitelné. 

Ovšem, my jsme Češi, my se jen tak nevzdáme....

Vždyť na to máme nárok !

Některá města už oznámila zrušení této trachtace . Většina jak se zdá .... Chce svým občanům ( voličům) dopřát co někteří požadují ... ( Právo  na petardy a rachejtle ... Nedáme to do Ústavy ? ) 

To se dalo celkem čekat. Zajímavé jsou ovšem výkřiky "na sockách", které to doprovázejí. 

Přeci se nebudeme omezovat kvůli nějakýmu magorovi a pár pozůstalejm !!!! Burácí internetem hlas lidu. 

Jako obvykle, hlas značně natvrdlej...

V dnešní, mediálně vyšponované době zanechal běh událostí traumata u mnohem větší skupiny lidí, než jen u přímých pozůstalých. Přišlo by mi tedy ohleduplné se na Silvestra ztišit. To by na nikom žádné následky zanechat nemělo.

Zatím se zdá, že jsem s tímhle spíš ve virtuální menšině. Vůbec by mě nevadila podpora v diskuzi o kterou si běžně neříkám. Sám bych se cítil líp , kdybych mohl věřit ...  Že když se nedokážeme zklidnit kvůli kvůli domácím mazlíčkům, nebo volně žijícím zvířatům a ptákům.... Stojí nám za tu "obrovskou oběť" alespoň lidi...

A bylo by fajn, kdyby mimo tradičně hlučné skupiny deprivantů zaznělo internetem  i "hlučné ticho"  těch, kteří povětšinou mlčí a dobře žijí.

A písnička ?  Nejenom svým láskám, je třeba říct , že nám na nich záleží. V osamění si totiž většina z nás nelibuje. ( Neplést si s příjemnou samotou, kterou někdy potřebujeme všichni.)

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Vracovský | čtvrtek 28.12.2023 14:21 | karma článku: 25,75 | přečteno: 777x