Evropanem vždy, když to něco hodí....

Společná Evropa měl být bezpečný dům pro všechny. A vtom společném domě měl kvést obchod. Ten dům měl mít také pevnou fasádu a měl se rovnat velkým domům v ulici, jako jsou USA, Čína..

Ale vše se smrsklo jen na to co se mi právě teď hodí.

Tak nějak si vykládám vzkaz který patnáctka fandů Evropské koheze vyslala právě v době Brexitu.

Nenápadně tím vysílá signál, že soudržní jsme, ale bude vás to něco stát.A jak vidíte, radši cálujte než se to tu celé rozsype.

Já i chápu, že ti "malí" potřebují nějakou páku na ty "velké".S čím se úplně neumím ztotožnit, je přepočítávání všeho na počtu eur tekoucích támhle a jinde, nebo jinak než se nám to momentálně hodí.

Společná Evropa měl být bezpečný dům pro všechny. A vtom společném domě měl kvést obchod. Ten dům měl mít také pevnou fasádu a měl se rovnat velkým domům v ulici, jako jsou USA, Čína.....

Místo toho krásného domu se nám občas vinou přemrštěně liberálnícjh inženýrů našich osudů někdo snaží vystavět za tou společnou fasádou přetěsné kotce.A tady by měl nastat souboj ideií.Tady se hraje o to jestli naše stavba je dostatečně silná.Peníze jsou nezbytné, ale plná truhlice může ke štěstí pomoci, nikdy jej však nezaručí.

A mě se zdá, že ta naše koheze o ničem jiném než o penězích v podání těch menších takto naservírovaná není.

Nynější systém a přerozdělování peněz formou dotací tak jak je nyní nastaven navíc dělá z toho vzkvétajícího obchodu jen pokřivenou karikaturu.A RVHP se nám pomalu ale jistě vkrádá do Bruselu.

Situace se sama nezlepší.Navíc, není uměním ten potencionálně krásný dům zbourat.Uměním je ho opravit tak aby fungoval.Ještě větším uměním je si připustit, že nájemníky jsme i ve chvíli kdy do něj zatéká a místo po stěhovácích by bylo lepší dívat se jak naši střechu spravit.

Jinak se do jiné pozice, než sqaterů, či černých pasažérů dějin nemůžeme dostat. Já si myslím, že máme mnohem na víc...

Díky a ahoj Filip.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/patnactka-statu-vcetne-cr-zada-aby-eu-neskrtala-penize-na-soudrznost-40311979

 

 

Autor: Filip Vracovský | neděle 2.2.2020 9:45 | karma článku: 25,04 | přečteno: 892x