Mimoň

Žluté šílenství započalo. Mimoni jsou tady! Ony rozkošné postavičky podobné kinder vajíčkům, které zásadně touží sloužit těm největším padouchům, přilákaly letos v létě do sedaček kin nebývalou hromadu nadšenců.

Ony figurky, tak paradoxně popírajíc význam poněkud upraveného pořekadla Dobrý sluha, zlý pán (slovo oheň vyjímám záměrně, poněvadž se mi sem nehodí)…

Protože oni dobrým sluhou rozhodně nejsou, (i když ten zlý a zlodušný pán by tam seděl) a i když jak se to vlastně vezme. Rozhodně svou roztomilou nemotorností a naivitou ze zlých skutků dělají minimálně skutky neutrální a padouchy znemožňují tak, že se jim do jejich padouchovin tak nějak přestává chtít.

V modrých lacláčích s jedním či dvěma obrovskými oky na šišatém hlavo-těle a několika vlasy na temeni, jsou tyhle postavičky vážně k sežrání. I jejich šišlavá mlaskavá mluva, z níž rozumíte maximálně tomu, jak na sebe volají jmény anebo jak v naprosté extázi vylovují slovo „banana“ (zřejmě jediné, co jsem je viděla jíst). Vyvolávají davovou psychózu, jsou zobrazeni na tričkách, cukrovinkách, plakátek… dokonce jsou podle nich vyrobeny slavné bonbóny TIC-TAC. V kině se děti hlučně dohadují, který z nich je roztomilejší, zda Kevin, Bob anebo Stuard…, občas vyjíknou a zasmějí se jejich filmovým vtipům…, ale mě to tak nějak zajímá trochu jinak než většinu z méně zralých. Jejich nemotornost a naivita, mi spíš připomíná nás samotné. Nás, kteří jsme v jistém smyslu zůstali pořád dětmi. Dětmi s rozumem a programy dospělých.

Vím, proč jsem si je zamilovala, asi proto, že jsem také mimoň. Cítím se tak. Jako bych tady na téhle planetě svým srdcem jen podporovala zlo, vypočítavost, hrubost a kalkul, a čekala, až se nakonec zákonitě znemožní naprosto samo.

Nemáte někdy ten dojem taky?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zuzana Bláhová | středa 15.7.2015 13:17 | karma článku: 10,92 | přečteno: 712x
  • Další články autora

Zuzana Bláhová

Běžky zadarmo

18.9.2019 v 12:29 | Karma: 8,41

Zuzana Bláhová

Vaše lejno - naše starost

11.8.2017 v 9:33 | Karma: 27,94

Zuzana Bláhová

Tatry neznaj bratry (ani sestry)

25.7.2017 v 19:37 | Karma: 18,89

Zuzana Bláhová

Něco málo o (ne)snění

23.6.2017 v 11:53 | Karma: 11,48

Zuzana Bláhová

I muži mají své dny

7.6.2017 v 14:08 | Karma: 15,66