Hlavně se z toho nepo!

Tak dobře. Pokusím se (tak trochu) vcítit do role muže, který si hledá partnerku. A protože jsem bytost přecitlivělá a empatická, bude to hodně emocionální a skutečně procítěné.

Podotýkám, že vycházím ze své zkušenosti, svých vhledů, nadhledů a podhledů. Nikomu nic nevnucuji a nikoho do ničeho nenutím. Takže, pokud mohu doporučit, čtěte opravdu jen z vlastní vůle. A použijte vhledy, podhledy a hlavně nadhledy, těch prosím nejvíc. Jsem potvora ironická. A baví mě to. Pokud tenhle typ žen nemusíte, vážně nečtěte dál. Ve vlastním zájmu.

Takže…

Ať už, pánové středního věku, zůstanete sami z jakéhokoliv důvodu (kterých může být spousta, můžou být pádné i malicherné, tragické, směšné, fádní, hloupé, dobře i špatně myšlené - a mně je nepřísluší soudit) a hledáte si novou partnerku – nemáte to s námi lehké. V podstatě jste na tom stejně jako my. Jenže při posuzování typů žen, jež se vám nabízí k selektivnímu výběru potencionálních partnerek, nejsem a ani nemohu být objektivní, tudíž si ani nedovolím psát příspěvek rovný charakteru toho předchozího. Chybí mi totiž vyprávění nějakého rozvedeného odkopnutého či opuštěného kamaráda či známého. Mezi námi… Oni se s tímhle moc špatně srovnávají, obtížně svěřují i kamarádům a s chlapy u piva se o tom klábosit nedá, takže asi tak. A i když by se mi tato možnost vyslyšení od někoho nabídla, zřejmě ji odmítnu. Ne, že by mě to nezajímalo, ale spíše se opravdu nechci dostat do pasti role psychoterapeuta, která se může zvrhnout v další pasti -  a sice roli milenky či kamarádky na jednu noc.

Já vím…

Chceme toho moc. Jsme náladové. Podrážděné. Brečíme. Fňukáme. Cloumají s námi hormony, krvácíme, jsme v přechodu, v depresi, v eufórii. Propadáme návalům horka, vzteku, zoufalství… Utrácíme, šetříme, pořád a pořád dokola něco řešíme, stěžujeme si, závidíme, pořád něco máme anebo zase nemáme... Chceme tu poličku přivrtat hned a do zítřka to prostě nepočká. Chceme vědět, kde jste, v kolik se vrátíte a zda jste jedli, zda je vaše strava kvalitní, zda jste dostatečně pili, zda jste prostě v pořádku. Někdy nevypadáme (třeba po s dětmi probdělé noci či stresu v práci, nebo jen tak) zrovna moc dobře. Jsme unavené. Nechápeme sarkasmus a neumíme si ze sebe dělat srandu. Je toho zkrátka spousta, co neděláme tak, jak byste si to představovali.

Chápu, jak je to otravné a omlouvám se. Za celé něžné pokolení se pokorně omlouvám.

A už nic nechci. A vřele to doporučuji i svým singl kamarádkám.

A ono přesně v tom momentě se to začne dít samo. Začne to přicházet, aniž byste si o to řekli. Mám to vyzkoušené. Jen asi se někdy zastavíte a řeknete si. Žiju ještě vůbec, když mi nic nevadí? Když se sice dokážete rozčílit nad sousedem, který vhazuje plastové láhve do normálního kontejneru nikoliv do tříděného odpadu, ale roznošené ponožky po celém bytě vám nevadí. Když vám nevadí, že místo v slíbených 15:00 hod. dorazí váš muž ve 20:00 hod. a na tváři má úsměv od ucha k uchu (zatímco vy jste bez sebe strachy) a tvrdí vám, že v kolik přijde, vůbec neříkal a že ten telefon (od kterého neodtrhne nos ani na záchodě) měl celou dobu v tašce a vůbec se na něho za těch 5 hodin nepodíval.  Když vás nenamíchne ani šéf, který vás v přehršle práce a hořících termínů, nechá se zadáním „udělej to, jak to chceš“ vytisknout obyčejnou informační ceduli snad desetkrát, než je spokojen.

Asi máme veliké srdce. Nebo já nevím. Možná jsme dospěly k životnímu poznání v duchu hesla: Co vás nezabije, to vás posílí. Anebo toho druhého, mnou oblíbeného: Hlavně se z toho nepo! (však vy víte)

Anebo, možná, jsme vážně úplně blbé…

Nebo (už vím) jednoduše - JSME ÚŽASNÉ.

(A teď si v tom udělejte pořádek sami. Protože to všechno co je v článku a ještě spoustu dalšího my ženy jsme. A vy vlastně taky! Vážně nejsem feministka a mám vás ráda, milí mužové.)

P. S. Tentokrát pouze pro dámy. Něco vám prozradím. Ty roznošené ponožky se dají smotat do klubíčka a vhodit mezi ty čisté. Je to docela zábava a navíc, dámy, čistá revolta. Buďte si jisté, že tohle se od vás nečeká! A také toho, že o tom víte jenom vy. No vlastně už ne, už jsem to prozradila…

Autor: Zuzana Bláhová | středa 2.3.2016 11:32 | karma článku: 15,67 | přečteno: 912x
  • Další články autora

Zuzana Bláhová

Běžky zadarmo

... aneb až budete mít tendenci něco někdy třeba sebrat od popelnic, hodně dobře si rozmyslete, zda vám to pak za to stojí

18.9.2019 v 12:29 | Karma: 8,41 | Přečteno: 103x | Diskuse| Miniblogy

Zuzana Bláhová

Vaše lejno - naše starost

Koho aspoň trochu zajímá název článku, ať čte směle dál. Garantuji, že se to dozví... i když ne na plnou pusu. To zdejší pravidla pro publikaci nedovolují. Takže jsem opravdu musela volit mírnější výraz k označení exkrementu.

11.8.2017 v 9:33 | Karma: 27,94 | Přečteno: 2178x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Bláhová

Tatry neznaj bratry (ani sestry)

Dovolená. Pro některé slovo až magického významu. Pro mne, přesun z místa na místo, kde to bude trochu jinak než doma, ale v podstatě si příliš neodpočinu.

25.7.2017 v 19:37 | Karma: 18,89 | Přečteno: 901x | Diskuse| Poezie a próza

Zuzana Bláhová

Něco málo o (ne)snění

Někde jsem četla, že když se vám zdá o exkrementech, máte vyhráno. Zbohatnete, zdědíte jmění po strýčkovi z Ameriky, vyhrajete ve sportce, váš ex vám nechá dům i se zahradou a na rozloučenou vám koupí Porshe atd., atd.

23.6.2017 v 11:53 | Karma: 11,48 | Přečteno: 205x | Diskuse| Poezie a próza

Zuzana Bláhová

I muži mají své dny

Pokud jste se nechali zlákat notoricky známým reklamním sloganem, jsem ráda. Jak jsem jeho výklad pojala já, to si počtěte v mém po dlouhé odmlce dalším článku.

7.6.2017 v 14:08 | Karma: 15,66 | Přečteno: 428x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Záchranka na maratonu ošetřila 52 běžců po kolapsu, do nemocnice museli čtyři

5. května 2024  13:30,  aktualizováno  17:53

Záchranáři na Pražském mezinárodním maratonu ošetřili 52 běžců, vesměs po kolapsu. Informovali o...

V německém Magdeburgu strhl vichr skákací hrad i s dětmi do Labe

5. května 2024  17:45

V německém Magdeburgu v neděli poryv větru strhl do Labe skákací hrad, na kterém se bavilo několik...

Ruští úředníci utíkají z Ukrajiny, nedočkali se slíbené raketové kariéry

5. května 2024  17:34

Ruští úředníci, kteří v počátcích invaze odešli na výzvu Kremlu pracovat na okupovaná území na...

Absurdita blahobytu. Miliardy porcí jídla končí v koši, nejvíc plýtváme doma

5. května 2024

Premium Přestože existují potravinové banky, kam míří neprodané jídlo ze supermarketů a řada hotelů,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 974x
Obyčejná ženská...

Seznam rubrik