Záhada ztráty alkoholu v Lánech je vyřešena

I přes nepříznivý vývoj důchodového účtu, cen energií a a potravin jsou naši občané zcela pohlceni záhadou zmizení zásob alkoholu v Lánském zámku. Přinášíme nové a zásadní informace.

Jak zjistila agentura Hádám, spis ohledně tohoto zločinu je již uzavřen a věc byla odložena. Na případ byla nasazena elitní jednotka 1. pražské kriminální ústředny v čele s majorem Bádalem. 

Jako první byl vyslechnut expresident Miloš Zeman. Výslech byl veden ciltivě, bez zbytečných donucovacích prostředků, jako jsou chvaty a hmaty. Pan expresident ujistil majora Bádala, že on, jako zapřisáhlý abstinent, pije pouze minerální vodu Šaratica a bylinné čaje a že s čučkaři nechce tratit svůj krátící se čas. Po tomto ujištění se expresident odmlčel. Přivolané konsilium v čele s vyznamenaným profesorem Zavoralem konstatovalo hluboký spánek, výjimečně bez příměsi jaterního komatu. 

Jako druhý byl vyslechnut exkancléř Vratislav Mynář. Je znám jako charakterní a pravdomluvný člověk, s nímž vést hovor je potěchou ducha. Pan  Mynář ujistil výslechový tým, že on rozhodně, v žádném případě a to ani náhodou několik set předmětných lahví neodvezl, a když ano, tak rozhodně ne do Osvětiman. Zde měl vyšetřovatel trochu složitější práci, protože bylo nutno prozkoumat zhruba několik set jízdních příkazů kamionů na trase Hrad - Osvětimany. Po několika měsících drobné mravenčí práce bylo zjištěno, že všechny cesty byly správně vykázány a že materiál, který byl na korbě vozů TIR, nebyl ze skla, ale pouze z látek, dřeva a kamení. Panu Mynářovi bylo vyplaceno odškodné v řádech nižších jednotek milionů za náznak podezření i za čas, který vyšetřovatelům věnoval.

Pro celý vyšetřovací tým se tak postupně ukazovalo, že nejpravděpodobnějším sprostým podezřelým bude exmluvčí Jiří Ovčáček, který - jak známo - si donedávna liboval v jízdách taxíkem, kde na zadním sedadle mlsal rum. Pan Ovčáček přijal vyšetřovatele vkleče před soukromým oltářem, ponořen v meditacích a dýmu z kadidla. Odpovědi byly poměrně úsečné, vyšetřovatele nazýval fašisty, nácky a spodinou společnosti a v nestřežené chvíli je pocákal svěcenou vodou a poté se skryl v ikonostasu. I zde tedy byla skupina majora Bádala v koncích.

Když se zklamaný a bezradný tým vracel na svou základnu do Bartolomějské, zastavila je na Hradčanském náměstí Jeho exeminence Dominik Duka. Po krátkém rozhovoru jim sdělila, že u alkoholu, s nímž se dlouho nic neděje, dochází k přirozeným ztrátám - tzv."andělskému podílu". Jako hlavní podezřelý byl tedy ustanoven archanděl Gabriel, šéf týmu, který je z logiky věci plně odpovědný za úbytek alkoholu kdekoli na planetě. Jeho výslech však z logických důvodů nemohl být uskutečněn a byl odložen na pozdější čas jako pomník.

Z těchto důvodů je tedy jasné, ža záhada ztráty alkoholu na zámku v Lánech byla uspokojivě a jednou provždy objasněna. Jakékoli další poťouchlosti je třeba důrazně odmítnout. 

Psáno pro www.blogosfera.cz 

 

 

 

Autor: Tomáš Vodvářka | pátek 24.3.2023 10:02 | karma článku: 40,91 | přečteno: 7269x