University nemají zájem o Jiřího Paroubka

Je to opravdový skandál. Bývalý premiér si musel sám najít práci - ekonomické poradenství. Nikdo jej nechce zaměstnat.

chvilku to bude trvat.....

Ze zpráv plyne, že Jiří Paroubek je dotčen tím, že naše university nemají zájem o jeho přednáškové turné. Mohl by dle vlastních slov přednášet o ekonomii. Jiří Paroubek argumentuje tím, že expremiéři v Německu mají státem placený aparát a doživotní rentu. Z uvedeného lze vyvodit následující závěry:

1: University v České republice mají zřejmě stále ještě vysokou úroveň, z které nehodlají slevit. Představa přednášek bývalého premiéra na akademické půdě, jehož ekonomické vzdělání postačovalo na vedení Restaurací a jídelen, by znamenala buď výrazný pokles úrovně vysokého školství nebo zvýšenou servilitu k bývalému politikovi.

2: Jiří Paroubek, dle vlastních slov nejlepší diskutér střední Evropy, se stále nepoučil ze své vlastní historie. Po vyhraných-prohraných volbách v roce 2010 odstoupil z čela ČSSD a jako správný český předseda za krátkou chvíli začal hanět svou mateřskou stranu. /v tom se podobal jiným předsedům vlád naší novodobé historie/. V současnosti je předsedou politické strany s voličskou podporou 0,07%, což - dle Cimrmana - není zrovna mnoho. Jeho působení na politické scéně je dávno za hranicí směšnosti.

3: Předsedové vlád jiných zemí - kupříkladu Německa a Paroubkem zmíněný Gerhard Schroeder - jsou výrazně většími osobnostmi. Jejich přednášky jsou žádané a nejspíše i dobře honorované, takže nemusejí lkát v tisku nad zlým osudem. Pokud by byl Jiří Paroubek opravdovou personou a vzdělaným expertem, jistě by byla čest jej přivítat v jakékoli vážené instituci. 

4: Jiřímu Paroubkovi nezbývá nic jiného, než se stát - dle slov dalšího ekonomického experta ČSSD Mládka - parazitem a živit se vlastní prací jako OSVČ. Je docela možné, že pokud by opravdu musel začít s obživou vlastním mozkem či horními končetinami, přišel by v druhé polovině své kariéry na podstatné věci. Třeba na to, že podnikání v ČSR je opravdové martyrium, že soukromník není tak úplně odporný hmyz, určený ke zdanění k financování úchylných socialistických experimentů. Možná by po pár letech byl o jeho poznatky upřímný zájem.

Autor: Tomáš Vodvářka | pondělí 18.11.2013 17:05 | karma článku: 48,00 | přečteno: 18970x