Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Epidemiolog Tomio Okamura

Máme další skandál. Pan Okamura a jeho mozkový trust přišel na to, že tzv. západonilská horečka souvisí s nelegální migrací, proti které jeho seskupení srdnatě bojuje.

Pan Okamura je znám, že někdy rychleji mluví než myslí. Pokud by tyto dvě činnosti obrátil (tak, jak je tomu u lidí, kteří nejsou stižení alternativní inteligencí), tak by před tímto blábolem aspoň na chvíli otevřel učebnici infekčního lékařství nebo se aspoň obrátil na někoho, kdo umí cosi více, než jen mluvit o plynování cikánů a Židů, případně o vybrušování z nepříjemných otázek, zjistil by, že jeho projev bude zase terčem oprávněného posměchu, neboť se opět veřejně ztrapnil a lidově řečeno zase trefil kozla. Zásadním faktem, který panu Okamurovi unikl, je to, že tato nemoc není přenosná z člověka na člověka. A dokonce by možná dohledal, že byl u nás zaznamenán výskyt této nemoci v počtu 5 případů v roce 1997 při povodních na Moravě, kdy z Afriky do Evropy migrovali akorát tak čápi. 

Ona infekční choroba - u nás velmi vzácná - je přenášena komáry rodu Culex pipiens molestus a to výlučně poštípáním jedince tímto hmyzem, který má virus ve svých slinných žlázách. Infekce v drtivé většině případů probíhá zcela nepozorovaně, případně pod obrazem běžné chřipky. Rovněž v drtivé většině případů je průběh zcela bez následků. 

Jen v některých případech může být provázena komplikacemi a to zánětem mozku, míšních plen či míšních kořenů. Jako u každého podobného onemocnění jsou nejvíce ohroženi lidé nemocní a starší. Což je koneckonců známo u každého onemocnění chřipkou, kterých jsou u nás v zimním období statisíce. A každý rok u nás na chřipkové komplikace zemře několik stovek lidí.

Pan Okamura založil svůj byznys zvaný SPD na lidském strachu. Vyděšený člověk je velmi snadno ovlivnitelný a snáze podléhá různým poplašným zprávám. Onen vyděšený jedinec přestává uvažovat racionálně a svou prekérní situaci vyřeší tím, že slepě poslechne někoho, kdo mu zaručí, že ho té příčiny strachu zbaví. Již vyčpělý strach z miliónů migrantů do naší kotliny, který se stále ne a ne konat, je třeba nových impulsů. Neznámá nemoc je dobrý počinek.

Po prvním pokusu zvaném Úsvit, kde někteří z dalších cca 10 členů strany používali svůj mozek a začali vznášet oprávněné dotazy, kam zmizely stranické peníze, se pan Okamura poučil . Současný byznysplán je jednoznačně úspěšnější, je naprosto legální a zdá se, že zatím pro cca 10% voličů netraumatizující. Svému guru, který omílá dokola zhruba 20 frází, v nichž u žádné nesmí nezaznít slovo "zkorumpovaný" (nejlepší zatím je termín "zkorumpovaná otázka" - autor pan Tomio Okamura), věří absolutně všechno.

Vím, že někteří členové jeho strany jsou lékaři. Bylo by zajímavé zjistit, jestli proběhne nějaká vnitrostranická diskuse o problému západonilské horečky. Tedy jinak řečeno, jestli se najde aspoň jeden lékař, který vysvětlí svému stranickému šéfovi, že vypustil do světa neskutečný blábol a že pod podobným jedincem, který využívá každé hlouposti k veřejným projevům podobného kalibru, už nechce dále dělat politiku.

Možná však - po vzoru Jefima Trofimoviče Lysenka - připravují lékaři z SPD převratné učebnice infektologie, kde bude každá nemoc, obsahující v názvu jiný kontinent, prohlášena za důsledek nelegální migrace (u legální jsou projevy nejspíše jiné) a že ložisko epidemie leží nepochybně v Bruselu.

 

Autor: Tomáš Vodvářka | čtvrtek 4.10.2018 20:33 | karma článku: 39,88 | přečteno: 2975x
  • Další články autora

Tomáš Vodvářka

Quo vadis, Česká lékařská komoro ?

Média stále přinášejí další informace, že je čím dál tím větší problém najít odpovídajícího specialistu v terénní praxi.. Zdá se, že jednou z příčin bude i organizace, původně zamýšlená jako stavovská - ČLK.

30.1.2024 v 14:31 | Karma: 39,30 | Přečteno: 3692x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Má ještě někdo iluze o tom, co se děje v pásmu Gaza?

Média přinesla znepokojivý údaj, že pracovníci UNRWA (organizace, která se stylizuje jako pomoc pro uprchlíky v pásmu Gaza), se zúčastnili páchání zhovadilostí dne 7.10.2023. Podporující státy ukončily financování.

28.1.2024 v 14:10 | Karma: 42,38 | Přečteno: 3462x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Dnes je den holocaustu

27. leden je celosvětově připomínán jako Den holocaustu. V tento den Rudá armáda dorazila k branám koncentračního tábora Osvětim, kde nalezla sedm tisíc přežívajících lidských bytostí.

27.1.2024 v 7:14 | Karma: 30,33 | Přečteno: 506x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Novinky ze světa financí

Dnešní den jsem opět zaznamenal těžkou finanční ztrátu. Měl jsem možnost vydělat nepatrných 78 miliónů kanadských dolarů. A mám kulové.

23.1.2024 v 14:45 | Karma: 28,63 | Přečteno: 700x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Případ Cimický může být přelomový

V tomto roce jde zatím o nejsledovanější soudní kauzu. Před spravedlností stojí renomovaný psychiatr MUDr. Jan Cimický, obviněný ze závažných trestných činů sexuálního obtěžování a zneužití svého profesního postavení.

17.1.2024 v 15:37 | Karma: 42,01 | Přečteno: 4549x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,68
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám