Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Čest bachaře Josefa Vondrušky

Bývalý dozorce v kriminálu Minkovice žádal po státu satisfakci pro "nemajetkovou újmu", jež vznikla jeho dlouhým stíháním. Nejspíše tedy cítil, že byla poškozena jeho čest.

Adekvátní částka, kterou požadoval po státní instituci /rozuměj po všech daňových poplatnících/, byla v jeho očích vyčíslena na 5 miliónů korun českých. Soud mu nakonec přiřkl hanebných 70 tisíc korun a náhradu 50 tisíc za dlouhé soudní líčení.

Onu trpkou újmu na své cti pocítil v době své instalace jako radního za stranu, jež má v názvu stejný termín jako zcela zbytečný ústav, studující zločiny právě této stávající parlamentní entity. Při prvním setkání mu hejtman za Liberecký kraj pan Půta odmítl podat ruku, stejně tak učinili i někteří radní. To nepochybně zranilo citlivou duši pana Vondrušky, který svou minulost sadistického bachaře jednoznačně vyvrátil ve svém bestselleru, nazvaném "Z druhé strany katru".

Pan Vondruška považuje všechna tvrzení politických vězňů v Minkovicích za obyčejné pomluvy. Byly sice jisté indicie, jako kupříkladu tvrzení velitele tohoto nápravného ústavu, že na Vondrušku chodily stížnosti a že byl „vůči vězňům příliš iniciativní“, případně tvrzení samotných vězňů o tom, že je bezdůvodně mlátil obuškem. Pan Vondruška však jen vykonával svou práci a byl nesmiřitelný k přestupcům zákona. Tedy zejména oněm podvracečům státního zřízení, kterým bylo nutné věnovat zvýšenou péči v rámci převýchovy ztroskotance a zaprodance na uvědomělého budovatele socialismu. 

Jak správně uvedl v roce 2013 předseda senátu libereckého soudu Pavel Pachner, je tvrzení politických vězňů v Minkovicích o násilném chování Josefa Vondrušky neprůkazné. V oné minkovické káznici byly samozřejmě široké možnosti podat na násilné chování dozorců stížnosti, kterým strana a vláda věnovala zvýšenou pozornost. Navíc - co si budeme povídat - tvrzení nějakého mukla "intelektuála" vůči poctivému členu Komunistické strany Československa je vždy jednoznačně založeno na výmyslech a pomluvách. 

Odvolací soud nyní jednoznačně prokázal bachařovu nevinu. Navíc - jak řekl předseda senátu pan Pavel Veleman - ono nepodání ruky hejtmana poctivému komunistovi byl "bezprecedentní incident", neboť - jak známo - existuje u nás presumpce neviny. S tím má člen KSČ Vondruška bohaté zkušenosti, protože za režimu, v němž byl členem ústavou potvrzené vládnoucí strany, byla tato presumpce neviny u nás ctěna nad všechny tehdejší devizové rezervy. Preventivní zavírání nepohodlných jedinců bez udání důvodů, jejich mlácení a vyvážení v zimě ven za město atd. jsou jen kavárenské zkazky, jež nelze doložit z nezávislého zdroje a rozhodně nemohou být pro soudce dokladem zhůvěřilosti soudruhů ze Státní bezpečnosti. Jde bez diskuse o nenávistné projevy těch, kteří chtějí za každou cenu hanobit slušné členy strany.

Jak ještě správně dodal předseda senátu Veleman, jde v těchto případech o postoje současné společnosti, která je dlouhých třicet let po převratu stále obtěžkána iracionálními náladami, které zatracují vše dobré, co bylo v socialismu vytvořeno. Do těchto výdobytků jistě patřily i trestnice pro názorové odpůrce, kteří spáchali ohavné zločiny třeba poukazováním na lidská práva, svobodu myšlení a pohybu, snahou žít jinak, než jim správně linkovala KSČ. Nejhorším činitelem jsou dle pana soudce média, která se chytají každého náznaku, aby mohla dehonestovat ony poctivé a uvědomělé soudruhy minulé éry. 

Pan Josef Vondruška - čestný a spravedlivý muž - se nebude proti mizernému odškodnění odvolávat. Jak pravil moudře, současná společnost ještě není natolik vyzrálá, aby pochopila všechny pohnutky mysli a postoje těch, kteří s nadšením a neutuchající pílí střežili Leninův a Stalinův odkaz proti hnilobě Západu. Jak se zdá, ke správnému světonázoru se začínají klonit i členové ctihodné soudcovské unie, která se staví k těmto lidem nestranně a se vší odpovědností spravedlivě. Jen jim ještě dělá problém stanovit onu adekvátní sumu odškodnění poctivých soudruhů, neboť čest komunisty je prakticky nevyčíslitelná.

 

Autor: Tomáš Vodvářka | pátek 11.11.2016 7:07 | karma článku: 35,61 | přečteno: 981x
  • Další články autora

Tomáš Vodvářka

Quo vadis, Česká lékařská komoro ?

Média stále přinášejí další informace, že je čím dál tím větší problém najít odpovídajícího specialistu v terénní praxi.. Zdá se, že jednou z příčin bude i organizace, původně zamýšlená jako stavovská - ČLK.

30.1.2024 v 14:31 | Karma: 39,30 | Přečteno: 3692x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Má ještě někdo iluze o tom, co se děje v pásmu Gaza?

Média přinesla znepokojivý údaj, že pracovníci UNRWA (organizace, která se stylizuje jako pomoc pro uprchlíky v pásmu Gaza), se zúčastnili páchání zhovadilostí dne 7.10.2023. Podporující státy ukončily financování.

28.1.2024 v 14:10 | Karma: 42,38 | Přečteno: 3462x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Dnes je den holocaustu

27. leden je celosvětově připomínán jako Den holocaustu. V tento den Rudá armáda dorazila k branám koncentračního tábora Osvětim, kde nalezla sedm tisíc přežívajících lidských bytostí.

27.1.2024 v 7:14 | Karma: 30,33 | Přečteno: 506x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Novinky ze světa financí

Dnešní den jsem opět zaznamenal těžkou finanční ztrátu. Měl jsem možnost vydělat nepatrných 78 miliónů kanadských dolarů. A mám kulové.

23.1.2024 v 14:45 | Karma: 28,63 | Přečteno: 700x | Diskuse| Společnost

Tomáš Vodvářka

Případ Cimický může být přelomový

V tomto roce jde zatím o nejsledovanější soudní kauzu. Před spravedlností stojí renomovaný psychiatr MUDr. Jan Cimický, obviněný ze závažných trestných činů sexuálního obtěžování a zneužití svého profesního postavení.

17.1.2024 v 15:37 | Karma: 42,01 | Přečteno: 4549x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Podporujeme kulturu nahoty. Obec na Sardinii jako první umožní nudistické sňatky

3. května 2024  7:26

Obec San Vero Milis na severu středomořského ostrova Sardinie jako první v Itálii umožní sňatky...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,84
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám