Putin se chystá zabetonovat na Krymu, tak otevírá druhou frontu.

Tak jsem viděli zase jeden zbytečný sumit, který ruskému prezidetovi posloužil zřejmě jako hezká "Maskýrovka" Potřásání rukou s ukrajinským prezidentem, křivácké úsměvy, tlachání a poplácávání po ramenou hostitele Lukašenka. Krásná slova o nutnosti ukončení konfliktu a nabádání k jednání se separatisty. Vot eto náš mírotvůrce Vladimir.  

Putin je vlastně ve velmi konfortní pozici. Hlasitě dává od konfliktu ruce pryč. Nikoho nepodporuje. Ruští vojáci na území Ukrajiny maximálně "Omylem zabloudí" a bojují jen proto, že si myslí, že jsou na školení někde 20 kilometrů od Moskvy. Těžká ruská technika, která se záhadně po mírových transportech objevuje v rukou zcela nových separatistů není vlastně ruská, ale separatisté ji sešroubovali z toho, co kde našli.(samozřejmě pár dílů je i ze stavebnice Merkur, aby to drželo pohromadě). Bojovníci za "Doněckou republiku" mají sice všichni na podvlíkačkách ještě razítko ruské vojenské prádelny, ale minimálně 30% z nich jsou občané Ukrajiny jako poleno. Velitele Strelkova někdo postřelil a tak ho odvezli na daču k Moskvě, aby se zotavil, protože už to moc smrdělo, že komandír je ruský specnaz.

A pak dává pan Putin Porošenkovi dobré rady, aby jednal se separatisty, protože on nic, on je maximálně tak silně zneklidněn. A protože je mu jasné, že nakonec bude muset něco obětovat a vlastně mu celou dobu šlo o námořní základnu na Krymu, otevřel na jihu druhou frontu, protože je třeba zásobovat Krym raketami, tanky a naprosto pravými "Doněckými separatisty" po souši z území Ruska. Protože o Krym tu jde především a ten už zpátky nedáme, když jsme ho tak národně osvobozenecky anektovali. Takže zatímco Ukrajinská armáda, tak trochu už na pokraji sil, válčí u Doněcka, tak  Putin rozjíždí další ruskou "neúčast" v konfliktu u Azovska.

A tak já nevím co si mám o tom teda myslet. Myslí to už Vladimír opravdu vážně? Nebo je to nějaký podivný ruský arogantní smysl pro humor? Anebo zjistil, že ostatní svět stejně jen sedí na zadku a čumí s otevřenou pusou a nic neudělá a tak si dělá co chce? Anebo je to nějaká nová studenoválečná taktika zvaná "Plivni sousedovi do ksichtu, on se to neodváží utřít?"

Ať už to nakonec dopadne jak chce, doufám, že si z toho zbytek světa vezme ponaučení, že tomuhle pánovi nemá cenu už nikdy věřit, natož tak mu podávat ruku. A už vůbec nemá cenu Rusku půjčovat peníze a nebo je tam investovat a prodávat mu nové kvéry, protože pokud tam bude tenhle nový car puška, použije všechno proti nám. 

Autor: David Vlk | čtvrtek 28.8.2014 9:25 | karma článku: 18,50 | přečteno: 656x
  • Další články autora

David Vlk

Hodinový chlap.

4.5.2024 v 7:38 | Karma: 17,20

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,49

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,35

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,44

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,56