Proč nechcete nechat své děti očkovat? Váš lékař je MUDR. Google?

Ústavní soud včera vydal stanovisko, že absence očkování u dítěte předškolního věku je dostatečný důvod pro jeho nepřijetí do školky. Rozumná většina souhlasí, rodiče "Sluníčkáři" jsou naštvaní. Je opravdu základním právem rodiče i možné poškození zdraví jeho dítěte?

Je mi jasné, že v diskusi stokrát zazní, že se svým dítětem si můžete dělat zcela co chcete a pokud ho nechcete nechat naočkovat, je to Vaše věc. Já si myslím, že to není úplně pravda  a že dítě není hračkou svého rodiče a má svá práva.

V poslední době je módou určité části našich spoluobčanů, vymezovat se proti všem a proti všemu. Nic tradičního není svaté, nic co leta platí není dostatečně konstantní. Ať žije absolutní alternativa a anarchie a "Slunce v duši." Lékaři se tak velmi často setkávají s rodiči, kteří odmítají očkování, zakazují svým dětem jíst mléčné výrobky, izolují své děti od jejich vrstevníků, rodí děti na loukách a paloucích. Nevím jestli je to vrozený anarchismus a neúcta k autoritám, nebo jen nedostatek soudnosti a absolutní víra v informace získané na internetu? Jak mi nedávno řekl jeden pan doktor, největším nepřítelem lékaře v dnešní době je  "MUDR. Google"

Jak je to s těmi dětskými chorobami, proti kterým připadá "Sluníčkovým rodičům" zbytečné očkovat svoje děti? Jedná se o očkování proti příušnicím, zarděnkám, žloutence "B" a spalničkám. V dřívějších dobách, kdy se neočkovalo, byly nejčastějším důvodem úmrtí dětí do 5 let právě ty spalničky. U nás byly spalničky takřka vymýceny. V roce 2013 bylo pouhých 15 případů, loni již ,díky exportu choroby na jedno romské sídliště v Ústí, bylo nakažených 220 lidí. V sousedním Německu probíhá v současné době spalniček epidemie a už má první dětskou oběť. V cele Evropě je počet nakažených ročně na desítky tisíc. Takřka všichni nakažení očkováni nebyli.

Osobně bych tedy byl rád, kdyby nebyly moje děti zbytečně ohrožovány nákazou od dětí, jejichž rodiče se pomocí různých podvůdků a fíglů snaží, aby jejich děti očkovány nebyly. Skálopevně přesvědčeni, že jejich zbytnělá ega jsou tím největším přínosem i pro jejich děti.

Svoboda každého jednotlivce totiž dle mého názoru končí tam, kde začíná svoboda jiného jednotlivce. Proto mi připadá rozhodnutí soudu jako správné.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Vlk | úterý 3.3.2015 13:09 | karma článku: 31,02 | přečteno: 1524x
  • Další články autora

David Vlk

Hodinový chlap.

4.5.2024 v 7:38 | Karma: 21,26

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,50

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,41

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,46

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,59