Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Apelovat na fanatiky, aby použili zdravý rozum, je asi marné. Přesto myslím, že by se to mělo dělat, protože když s tím ta "čistě" myslící část obyvatelstva přestane, nakonec se různé bludy začnou šířit geometrickou řadou. Ale je to sysifofská práce, to je fakt...

2 0
možnosti
Foto

Ano apelovat, přesvědčovat, zdůvodňovat atd.  Ale ne hlasováním uzákonit povinnost.

1 0
možnosti
Foto

nechme každému, rozhodnout se za sebe

0 1
možnosti

U očkování ovšem rodič rozhoduje za své dítě, ne sám za sebe.

3 0
možnosti
PB

O přínosu očkování při vymýcení přenosných chorob asi nikdo soudný nepochybuje.

Otázka je, jakou cenu za to platíme.

Zájemcům doporučuji tuto studii o vztazích mezi pomocnými látkami ve vakcínách a neurologickými obtížemi, včetně autismu. 

Vím, velká část lékařské obce i laiků to považuje za nesmysl a odsuzuje to.

Podobně jako spousta lidí odsuzovala Chartu 77 aniž ji četla ...

Takže pro ty, co si raději dělají vlastní názor, odkaz na originál v angličtině:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/28675161/Russell_Blaylock_M.D./Articles/Entries/2008/3/12_Vaccines%2C_Neurodevelopment_and_Autism_Spectrum_Disorders.html

a na obstojný překlad do čestiny:

http://www.lecivacesta.cz/news/vakciny-vyvoj-nervoveho-systemu-a-poruchy-autistickeho-spektra-nebezpeci-excesivniho-ockovani-behem-vyvoje-mozku-vztah-k-porucham-autistickeho-spektra-asd-russell-l-blaylock-m-d-/

0 1
možnosti

Žádný vztah mezi očkováním a autismem nebyl prokázán. Byl popsán pouze v jedné studii, ale v ní byly značné metodické chyby a posléze se navíc ukázalo, že byl její autor podplacen, aby mu to takhle vyšlo. Tato práce byla dávno stažena a žádná jiná vztah autismu a očkování nepotvrdila.

3 0
možnosti
Foto

Je absolutně jedno jaké úmysly zákonodárce sleduje, protože vždy to bude špatné, jakmile se tímto pravidlem začne zasahovat do vlastnických práv lidí.

0 0
možnosti
DV

D83a61v66i39d 31V60l96k

3. 3. 2015 15:19

Promiňte ale vztah  rodiče k dětem přece není vlastnický vztah. Děti nejsou kolo, nebo vázička, jsou člověk, osobnost, identita živá bytost, jako Vy.

3 0
možnosti
JK

A nemáte už těch zákazů a nařízení plné zuby? Zkuste zvážit výhody doporučeného očkování:

1. Žijeme v tržním hospodářství a pokud nebude očkování povinné, vyvine to tlak na výrobce vakcín, které to bude motivovat k inovacím a snaze o maximální kontroly.

2. Po poradě s lékařem si budete moci zvolit ten nejvhodnější očkovací plán a, se zohledněním zdravotního stavu dítěte, ty nejvhodnější vakcíny. Nejsme všichni stejní, naše děti si zaslouží individuální přístup. Váš lékař Vaše dítě zná, vyhláška z ministerstva ne.

Jsem pragmatický realista a věřím tomu co se odvědčilo. V mládí jsem se, pod vlivem davové hysterie, nechal očkovat proti meningokokovi a cca rok po oné "terapii" jsem chytil snad všechno, kromě horečky omladnic. Zkušenost mi tak radí nepřistupovat k očkování, jako k houskám na krámě. Není to totéž.

Nicméně svůj názor Vám samozřejmě nevnucuji, žijeme v demokracii, já se jen odmítám smířit s tvrzením, že v ČR není co zlepšovat a že v součanosti aplikované postupy jsou ty nejlepší možné.

3 1
možnosti
Foto

Pokud nebude očkování povinné sníží se proočkovannost a tím radikálně zvýší riziko pro lidi, kteří mají imunitní problémy.

0 0
možnosti
Foto

Njn, Google asi stačí ouplně na Fšecko. Univerzity jsou zjevně jen zbytečně drahý přepych, mohu-li soudit podle mnohých příspěvků v řadě diskusí, zejména pod obskurními články sluníčkových (a jinak vyšinutých) autorů.

2 1
možnosti
TC

Já vám povím tajemství. Očkování neznamená vytvoření protilátek. To byste se divil, kolik lidí bylo očkováno a imunní vůči dané chorobě nejsou.... Takže i očkované děti jsou ve školce nebezpečné :)

0 3
možnosti

Očkování znamená vytvoření protilátek. To je princip očkování. Ale imunitní systém nechrání stoprocentně, v některých případech dokáže pouze zmírnit průběh infekce či omezit přenos.

2 0
možnosti
MJ

Mateřské školky tyto neočkované děti nesmí přijmout a nedávno jsem se dozvěděl, že rodiče, kteří své děti nechtějí dát očkovat dokonce podplácejí lékaře aby jím vydali falešné potvrzení o očkování aby jejich děti mohli být přijati do m.š.( no nejsou to magoři?)

3 1
možnosti
  • Počet článků 654
  • Celková karma 37,50
  • Průměrná čtenost 4959x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik