Nová americká investice je lepší než všechny čínské dohromady.

Americká firma GE rozšíří v České republice své výrobní kapacity leteckých motorů. Tato investice je důležitější než všechny Hradem hlučně proklamované čínské investice dohromady.

Američané totiž u nás vyrábí a budou vyrábět High tech výrobek, jakým bezesporu letecké motory jsou. Firma GE u nás investuje postupně deset miliard korun a vybuduje u nás i vývojové středisko.

To je pro naši ekonomiku velmi důležité, protože se u nás bude vyrábět finální výrobek a ne jen nějaké odlitky nebo obrobky, které pak prodáme Němcům a Ti je zkompletují a většina zisku zůstane jim. Americká investice nemá mediální podporu zaštítěnou prezidentem, jako třeba investice čínské. Přesto je pro náš stát mnohem přínosnější a důležitější. A ani k tomi nebylo nutné šaškovat s plyšákem krtkem a ignorovat porušování lidských práv v zahraniční TV. Američané svou investicí zcela pragmaticky jdou za kvalitní a kvalifikovanou pracovní sílou a přinášejí velmi důležité a cené technologie. Číňani naproti tomu u nás hlavně kupují luxusní nemovitosti z čehož má prospěch pouze pár miliardářů, kteří na tomto kšeftě vydělají. A abych nezapomněl taky u nás vyrábějí "High tech" lunchmeat.  Normálním lidem jsou dosavadní čínské investice v podstatě zcela ukradené. Je jim srdečně šumafuk, kdo vlastní palác Živnobanky v Praze. A pokud u nás Číňané koupí výrobní firmu, můžeme očekávat, že si hlavně koupí naše technologie a odvezou je do Číny.

Přesně takové investice, jako je investice GE potřebujeme. Potřebujeme, aby naši lidé pracovali v High tech firmách za slušné mzdy a nemuseli otročit v montovnách, nebo výrobnách čínského lunchmeatu za dvanáct tisíc hrubého.

S těmito důležitými investicemi nám ale bohužel pan prezident nepomůže. Nejen u americké administrativy je totiž tak trochu Persona non grata.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Vlk | úterý 19.1.2016 9:19 | karma článku: 28,07 | přečteno: 901x
  • Další články autora

David Vlk

Hodinový chlap.

4.5.2024 v 7:38 | Karma: 21,45

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,50

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 33,41

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,46

David Vlk

Barevný Šarkan.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,59