Jak dcery přicházejí o iluze.

"Tati, chceš mi jako říct , že ty jsi tančil? Nějak se mi nechce věřit, že bys dokázal do rytmu rozvlnit svoje obrovské tělo. Dovedu si představit tu škodu, co bys v davu napáchal, lidské oběti by šly do desítek."

Dneska jsem svoji dceru připravil o zbytek iluzí o svém otci.Líčil jsem jí jak jsme v mládí chodili trsat na diskotéky, třeba i na hity Michala Davida.

 "Tati, chceš mi jako říct , že ty jsi tančil? Nějak se mi nechce věřit, že bys dokázal do rytmu rozvlnit svoje obrovské tělo. Dovedu si představit tu škodu, co bys v davu napáchal, lidské oběti by šly do desítek.

"No jo, ale to nesmíš poměřovat mým současným vzezřením, to bylo totiž miláčku před třiceti pěti lety a čtyřiceti kily!"

 A pak jsem jí dokonce přiznal, že v repertoáru jsem měl určité prvky Break dance. Má pověstná "Tělesná vlna," nebo "Muž zavřený ve skleněné krabici," případně perfektně zvládnutý "Lidský Robot" mi vysloužily přezdívku gumový kotník.

Jenom těch dorostenek co jsem sbalil na robota , jéje............Zřejmě byly dámy přesvědčeny, že i v hrách milostných budu jako neúnavný stroj a tvrdý jako ocel. Reklamace jsem raději nikdy neevidoval.

Ostatně vsadím se, že kdybych ještě dnes zavítal na nějakou Oldies party a rozvlnil svých elastických 120 kilo, rozplakal bych dojetím nejednu nostalgickou seniorku. Třeba Kája S. by slzela jak pomocná kuchařka, když chystá cibuli na škopek guláše.

 Udělal bych "Vlnu," pak "Robota" a vsadím se, že některé z nich by se rády podělily i o vdovský důchod.

 Ovšem průšvih je, že mi chybí ten správný Outfit. Nemám už doma dneska žádné "Mrkváče" ani "Plísňáky" ani triko bez rukávů s vyztuženými rameny a lakem na vlasy nemám tu správnou disco-vlnu udělat z čeho. Porost mi na temeni řádně řídne a jak říká klasik:

 "Z hovna bič neupleteš!"

 A kdybych si dokonce chtěl dát kdysi tak strašně módní bílý látkový pásek s oblou sponou a chtěl ho nonšalantně ponechat viset dlouhým koncem přes svůj bujný rozkrok, jako v raných devadesátkách, musel bych někde z hydrantu ukrást asi požární hadici.

 Jsem prostě už dneska někde jinde, ale někdy............... někdy, když venku kvetou břízy a já si dám v hospodě Na rudém, přesně tři piva a tři Jacky a je tlaková níže a fouká východní vítr, zamknu se pak tajně do koupelny. Nadělám ve sprcháči trochu páry, našlehám do luftu trochu pěny do koupele, ulíznu vlnku placatým hřebenem, zapnu stropní discolampu a stroboscopy a dám si "Muže v skleněné krabici."

Jen tak...................... prostě pro radost. Pro radost  z toho, že ještě žiju.

 

Autor: David Vlk | pondělí 31.8.2020 20:28 | karma článku: 43,25 | přečteno: 8263x
  • Další články autora

David Vlk

Sraz poškoláků.

28.5.2024 v 10:53 | Karma: 24,06

David Vlk

Chlape, máš rád kozy?

25.5.2024 v 19:49 | Karma: 25,44

David Vlk

Nejlepší kuře je roštěnka!

17.5.2024 v 9:59 | Karma: 39,22

David Vlk

Hodinový chlap.

4.5.2024 v 7:38 | Karma: 26,03

David Vlk

Existuje sex po padesátce?

26.4.2024 v 11:39 | Karma: 42,71