Útok na Nový Jeruzalém

            Proč je tak nebezpečné zahrávat si se zlem? Proč bychom se měli bránit tomu, abychom na zlo odpovídali dalším zlem? Protože nás jednou právě zlo může zotročit natolik, že už pak nebudeme schopni vnímat dobro.

Až se dovrší tisíc let, bude satan propuštěn ze svého žaláře a vyjde, aby oklamal národy ve všech čtyřech úhlech světa, Góga i Magóga. Shromáždí je k boji a bude jich jako písku v moři. Viděl jsem, jak vystoupili po celé šíři země a obklíčili tábor svatých a město, které miluje Bůh. Ale sestoupil oheň z nebe a pohltil je. (Zjevení 20,7-9)

            Končí "tisícileté vládnutí spasených v nebi" a satan je propuštěn ze svého vězení. Bůh totiž vzkřísí mrtvé, kteří neměli podíl na prvním vzkříšení. Bude to ohromný zástup.

            Tito lidé během svého života odmítali Boží nabídku věčného života. Bůh k nim posílal své posly, ale oni se jim jen smáli a nebrali jejich slova vážně.

            Jakmile je Bůh vzkřísí, bude mít ďábel zase koho svádět. Představí jim svůj plán. Zaútočí na město, které se snáší z nebe na Zemi. Je v něm Bůh a ti, kteří byli vzkříšeni o tisíc let dříve.

            Ďábel naposledy ukazuje své schopnosti. Získává na svou stranu všechny, kteří byli právě vzkříšeni. Ti mu věří, že mají šanci na úspěch, a obklíčí "zlaté město". V tom se ozve Boží hlas. Všem za hradbami oznámí rozsudek. Hned nato vzbouřence pohltí oheň.

            Zlo je poraženo, ale nikdo to neslaví. Všem spaseným tečou po tváři slzy lítosti. Každý přišel o někoho blízkého, s kým se už nikdy neuvidí. Nejvíc ale trpí Bůh, který ztratil spoustu svých dětí.

Bože, neumím si představit, jak trpíš, když umírá člověk, který odmítl dar spasení. Až budu umírat já, chci, abys netrpěl.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  Můžeš si vybrat. Zatím.

Autor: Vlastík Fürst | neděle 11.12.2016 7:10 | karma článku: 26,29 | přečteno: 357x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 22,86

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 23,87

Vlastík Fürst

Zvláštní závislost

19.4.2024 v 13:03 | Karma: 19,59