Staré proroctví o současném dění

            Zastánci multikulturalismu přesvědčují nás i sebe, že necháme-li vedle sebe různé kultury, zvláště ty importované, čeká Evropu život v míru, bezpečí a také blahobytu.

            Že jsi viděl nohy a prsty dílem z hrnčířské hlíny a dílem ze železa, znamená, že království bude rozdělené a bude v něm něco z pevnosti železa, neboť jsi viděl železo smíšené s  jílovitou hlínou. Prsty nohou dílem ze železa a dílem z hlíny znamenají, že království bude zčásti tvrdé a dílem křehké. Že jsi viděl železo smíšené s jílovitou hlínou, znamená, že se bude lidské pokolení mísit, avšak nepřilnou k sobě navzájem, jako se nesmísí železo s hlínou. (Daniel 2,41-43)

            Když Daniel vykládal Nebúkadnesarovi jeho sen, dostal se i k naší době. Od pádu Římské říše se bude Evropa podobat nohám sochy, které byly dílem ze železa a dílem z hlíny“. To je dokonalé přirovnání toho, co dnes vidíme všude kolem sebe. Spousta politiků snaží vytvořit jednu monokulturu. Lidi bez vlasti i vlastního názoru, poslušně vykonávající příkazy shora.

            Jak to dopadne? Podaří se jim to? Podobných pokusů už tu bylo mnoho. Od Karla Velikého, přes Napoleona až po současnost. Dle Daniela se bude lidské pokolení mísit, avšak nepřilnou k sobě navzájem, jako se nesmísí železo s hlínou“.

Nebojme se pomáhat potřebným, ale chraňme přitom náš domov, jazyk, kulturu i víru před každým, kdo by nás o to vše nejraději připravil.

Bože, děkuji Ti, že mám svůj domov, víru i kulturu. Nauč mne vážit si těchto hodnot a také je v případě nutnosti i bránit.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl:  Je možné vidět budoucnost?

Autor: Vlastík Fürst | pátek 12.8.2016 6:10 | karma článku: 34,04 | přečteno: 1020x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 22,86

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 23,87

Vlastík Fürst

Zvláštní závislost

19.4.2024 v 13:03 | Karma: 19,59