Noční toulání městem

Poslední dobou jsme si s manželkou oblíbili noční procházky městem. Někdy na ně vyrážíme v době, kdy normálně chodíme spát. Má to své zvláštní kouzlo.

Ono to vše vzniklo jako z nouze ctnost. Máme rozdílnou pracovní dobu a tak se nám jen zřídka stane, že máme hodinu společného času v době, kdy je venku ještě světlo.

Jednou v sobotu večer jsem se manželky zeptal, zda nechce jít na procházku. Bylo skoro jedenáct hodin. Byla pro a tak jsme se domů vrátili skoro o půlnoci. Jelikož zrovna nebyl smog, mohli jsme pozorovat krásné hvězdy a na cestu nám svítil měsíc, který byl zrovna v úplňku.

Jindy jsme zase kousek od hlavní cesty pozorovali laň se dvěmi mláďaty, jak kousek od oplocené zahrádky spásají opadaná jablka. Dostali jsme se k nim na nějakých padesát metrů. Pak nás zavětřili a s ladností sobě vlastní zmizeli v lesíku, který v těch místech lemuje řeku Morávku.

Musím přiznat, že noční procházky městem mají i své stinné stránky. Mohou za to někteří pejskaři, kteří nechají svého mazlíčka, aby udělal hromádku, někdy i kilovou, přímo na chodníku. Šlápnout na takové psí lejno, přikryté spadaným listím, není vůbec příjemné.

Naposledy jsem se po noční procházce ráno probudil o půl deváté. Příjemně odpočinutý a s chutí do dalšího dne.

Dám-li dohromady všechna pro a proti, docházím k závěru, že procházka nočním městem a jeho nejbližším okolím stojí určitě zato. Zkuste to, pokud zrovna do něčeho nešlápnete, určitě nebudete litovat.

Autor: Vlastík Fürst | úterý 22.11.2011 10:16 | karma článku: 29,70 | přečteno: 1193x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 22,70

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 23,87

Vlastík Fürst

Zvláštní závislost

19.4.2024 v 13:03 | Karma: 19,59