Nezávidím Sobotkovi

        Předseda ČSSD, kterému mnozí říkají familiárně Bohouš, už delší dobu dává najevo, jak se těší na chvíli, kdy konečně usedne do křesla premiéra a trochu si odpočine od té dřiny v parlamentu, které věnoval celý svůj dosavadní profesní život.

        Dovolenou na premiérském křesle si je tak jistý, že dlouho dopředu prohlašuje, s kým vládnout nehodlá. Odmítá koalici s Kalouskovou TOP 09, modrou ODS paní Němcové, Babišovým ANO, Úsvitem pana Okamury, Zemanovci... Za jeden stůl by zasedl snad jedině s komunisty.

        Jeho silná slova vycházela z průzkumů, podle kterých to dlouho vypadalo na drtivé vítězství a pohodovou vládu s tichou podporou komunistů. Lídr ČSSD možná zapomněl, že vláda komunistů a socialistů tu už jednou byla a moc dobré vzpomínky na to nemáme.

        Jak se blíží volby, průzkumy ukazují propad všech tradičních stran, s výjimkou KSČ. Sobotkově ČSSD také dochází dech. Díky Babišovi a jeho ANO to vypadá, že levice nemá jistou většinu v parlamentu. Dokonce je možné, že si Bohuslav Sobotka od té dřiny v parlamentu tak rychle neodpočine. Pokud se nestane premiérem, je otázka, zda vůbec obhájí předsednické křeslo ve své straně.

        Když jsem u silnice viděl billboard s Bohuslavem Sobotkou v hornické přilbě, vzpomněl jsem si na pár lidových moudrostí, které jsem slýchával od svého dědy. Měl by si je opakovat nejen "Bohouš", ale i další politici a také my, voliči. Děda říkával: "Lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše!" Jindy zase radil: "Nechval dne před večerem!" A asi nejčastěji jsem od něho slyšel: "Neříkej hop, dokud nepřeskočíš!"

        Nevím, jak dopadnou volby. Nevím, jak jejich výsledek zdramatizuje prezident Zeman. Určitě to bude nejen zajímavé a možná i napínavější, než současný seriál F1.

Autor: Vlastík Fürst | pondělí 21.10.2013 15:15 | karma článku: 32,73 | přečteno: 1623x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 22,70

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 23,87

Vlastík Fürst

Zvláštní závislost

19.4.2024 v 13:03 | Karma: 19,59