Nehynoucí dědictví

        V Bibli se často hovoří o dědictví. Proto by nás nemělo překvapit, že se o něm ve svém dopise zmiňuje i apoštol Petr. Hovoří o dědictví, které má u Boha připraven každý, kdo uvěřil nabídce spasení.

        Petr píše: "Dědictví nehynoucí, neposkvrněné a nevadnoucí je připraveno pro vás v nebesích a Boží moc vás skrze víru střeží ke spasení, které bude odhaleno v posledním čase."  (1. Petrův 1,4+5) Apoštol k nebeskému dědictví připojuje tři přívlastky. Je podle něj "nehynoucí, neposkvrněné a nevadnoucí".
      Dnes se podíváme na první přívlastek, který Petr spojuje s nebeským dědictvím. To je podle něj "nehynoucí".
        Slyšel jsem příběh rodiny, která dostala dopis s oznámením, že jejich jméno uvedl ve své závěti bohatý strýček, který zemřel bez potomků. Bylo to v době, kdy se u nás budoval komunismus a tak mohli s americkým advokátem, který vše vyřizoval, komunikovat jen prostřednictvím pošty, protože od ministerstva zahraničí nedostali souhlas k cestě do USA. Vše se táhlo a po čase se našel člověk, který tvrdil, že je nemanželským synem strýčka. Vyřídil si povolení, protože byl zaměstnancem zmíněného ministerstva a odjel do Ameriky.
        Americký advokát se nějakou dobu neozýval. Pak došlo oznámení, že dědictví získal člověk z ministerstva. Zdědil několik milionů dolarů a domů se už nevrátil. Po celém jednání zůstala pachuť podvodu. Dotyčný úředník ministerstva zneužil prý informace, ke kterým se dostal. Obohatil se na účet skutečných dědiců...
        Bůh nám nabízí příbuzenský vztah. Každý, kdo se díky křtu stane členem Boží rodiny, má nárok na nebeské dědictví. Pokud je křest výsledkem mé víry v Ježíše a v platnost jeho oběti, pak se mohu těšit na dědictví, proti kterému bledne lesk všeho pozemského zlata. Petr ve svém listu říká, že toto dědictví je "nehynoucí".

         Bůh má pro každého z nás přichystáno dědictví. I pro mne. O toto dědictví mne nikdo nemůže připravit.
No, vlastně může. O toto nebeské dědictví se mohu připravit jen já sám, když ho odmítnu. Ale takový blázen nejsem.
Chci žít tak, abych každý večer mohl spolu s apoštolem Pavlem říci: "Dobrý boj jsem bojoval, běh jsem dokončil, víru zachoval. Nyní je pro mne připraven vavřín spravedlnosti, který mi dá v onen den Pán, ten spravedlivý soudce. A nejen mně, nýbrž všem, kdo s láskou vyhlížejí jeho příchod." (2. Timoteova 4,7-8)

Autor: Vlastík Fürst | pátek 20.7.2012 18:00 | karma článku: 4,47 | přečteno: 254x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

ANO – vítěz i poražený

11.6.2024 v 7:24 | Karma: 33,87

Vlastík Fürst

Už zase skáču do kaluže

7.6.2024 v 8:28 | Karma: 37,00

Vlastík Fürst

Dítě jako kondiční pomůcka

6.6.2024 v 7:19 | Karma: 22,19