Kniha života

            Jak je to s existenci zla? Je jen cizopasníkem, nebo je věčnou součástí vesmíru? Mně osobně se více líbí názor, že bude jednou zničeno, než pohled některých filozofií a náboženství, podle kterých tu bude stále.

Viděl jsem mrtvé, mocné i prosté, jak stojí před trůnem, a byly otevřeny knihy. Ještě jedna kniha byla otevřena, kniha života. A mrtví byli souzeni podle svých činů zapsaných v těch knihách. Moře vydalo své mrtvé, i smrt a její říše vydaly své mrtvé, a všichni byli souzeni podle svých činů. (Zjevení 20,12+13)

            Na rozdíl od dobra bude zlo jednou zničeno. Bude jednou provždy vymazáno a už se nikdy nevrátí. Celý vesmír pak bude znovu žít v harmonii.

            Jan se ve svém popisu Božího království znovu vrací k tomu, co rozhodne o tom, zda se ta vesmírná harmonie bude týkat i nás. Spasení je dar, který získáme tím, že ho přijmeme. K tak ale potřebujeme uvěřit, že Bůh je láska.

            Jak se taková víra pozná? Mohu mít jistotu, že věřím ve skutečného Beránka a ne v jeho napodobeninu?

            Jan připomíná, že v nebi existují knihy se záznamy všech mých skutků. Následování Ježíše, Beránka Božího, totiž mění lidské myšlení, emoce a následně i naše jednání. Není možné věřit v Ježíše a mít radost z páchání zla.

            Pokud dovolím Ježíši, aby řídil mé kroky, zažiji radikální proměnu života. Hřích, který mi dřív dělal radost, se mi začne hnusit. Budu se stydět za svůj hřích, ale také se budu radovat z toho, že mám Ježíše, který mi mé selhání odpouští.

            Víra v Ježíše mění můj život a otevírá mi bránu Božího království. Díky Beránkovi vidím své jméno v knize života.

Pane Ježíši, děkuji Ti, že ses dobrovolně stal Beránkem. Zemřel jsi za mne, aby mé jméno mohlo zůstat mezi těmi, kteří od Tebe přijmou dar věčného života.

Článek je součástí mozaiky, kterou postupně vytvoří 366 dílů série s názvem "Na počátku všeho bylo Slovo". Najdete je v rubrice se shodným názvem.

Minulý díl: Zničení ďábla

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlastík Fürst | úterý 13.12.2016 6:10 | karma článku: 27,87 | přečteno: 355x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Dě-da nebo dědek plesnivý

16.3.2024 v 8:30 | Karma: 27,32