Co na něm viděli?

Mezitím se shromáždily nespočetné zástupy, že se lidé div neušlapali. Ježíš začal mluvit nejprve ke svým učedníkům: „Mějte se na pozoru před kvasem farizeů, to jest před pokrytectvím.“ (Lukáš 12,1)

Něco takového dnes známe jen na sportovních stadionech nebo na koncertě hvězd. Případně ještě v obchodních centrech, které vyhlásí superslevy. To se pak lidé jsou schopni i navzájem ušlapat.

     Při čtení této evangelijní zprávy si vždy kladu otázku: „Co na Ježíši lidé viděli tak zvláštního, že se kolem něj vždy tvoří obrovské zástupy lidí?“ Je to zvláštní. Ježíš není sportovec ani superstar, nenabízí slevy a přece se lidé málem ušlapou při touze jej vidět a slyšet.

     Nedávno mi jeden mladý muž řekl, že by si přál umět lépe „prodávat Ježíše“. Ne, není to kněz a víra ho neživí. Má úplně jinou motivaci. Do víry se „nenarodil“ tak jako většina křesťanů. S Ježíšem se setkal až ve své dospělosti. Vlastně ho to setkání zachránilo ze spárů zla a démonů, a on by si moc přál, aby to samé prožili všichni lidé, kteří jsou ve vleku okultismu a jsou ovládaní zlem. Proto chce lépe znát Ježíše, aby ho uměl představit tak, že o věčný život budou stát i jeho kamarádi.

     Napadá mne další otázka: „Kdyby Ježíš přišel do naší společnosti, dopadlo by to stejně? Našli by se lidé, kteří by kolem něj vytvořili zástup?“ Jsem přesvědčený,  že ano. Kolem Ježíše by byly znovu obrovské zástupy lidí. Proč? Lidé mají i dnes potřebu být milováni nepodmíněnou láskou a mít někoho, koho mohou sami milovat a uctívat. Ta touha je v každém z nás.

(Další díl seriálu "Novozákonní rezonance" inspirovaný evangeliem podle Lukáše.)

Autor: Vlastík Fürst | pondělí 25.6.2018 21:31 | karma článku: 27,54 | přečteno: 346x
  • Další články autora

Vlastík Fürst

Máš ho malýho

26.4.2024 v 17:38 | Karma: 22,86

Vlastík Fürst

Diskuze dospělých

21.4.2024 v 12:41 | Karma: 23,87

Vlastík Fürst

Zvláštní závislost

19.4.2024 v 13:03 | Karma: 19,59