Inspirující ženy všude kolem nás

Už před pár dny ve mně rezonovalo téma žena, inspirace, práce a kýžený úspěch, a to jsem měla na mysli jen ženy z Klášterce nad Ohří. A teď vidím, jak se daří našich sportovkyním, Martině, Evě a Ester. K tomu domácí Radka, Adéla,

Martina, Lenka, Nikol, Renata a Anička. Taky Libuška, Jitka, Míla a Miroslava. Konkrétní ženy, které znám a kterým se něco moc povedlo. A určitě ne "jen tak". Je za tím hodně práce, vytrvalosti a vnitřní síly. Takže poslyšte, v čem tyto ženy vynikají. I přesto, že působíme na maloměstě, kde vyčnívat může být i na překážku. A nevíme, co nás čeká v budoucnu. Teď a tady se nám tedy momentálně daří.

Radka je ředitelka úřadu a nemá to v té funkci úplně lehké. Ona totiž pořád vymýšlí něco nového a ti, co jedou v zajetých kolejích, se kolikrát nechtějí hnout. Taky mě někdy s některými nápady trochu i štve, protože za každým nápadem přichází mnohdy složitá realizace. Pak ale něco konkrétního vytvoříme a máme radost. Stálo to za to.

Radka se kamarádí s Adélou. Ta je úžasně bystrá, Radčiny nápady prakticky dotváří. Taky krásně maluje do našich novin, děti pak mají radost z křížovek a omalovánek, a nás to taky moc těší. Dětská radost je stejně nej, to nabíjí každou ženu.

V naší redakci je i Renata, ta je snad věčně dobře naladěná a skvěle píše. Dělat s ní rozhovor je jedna báseň a už se těším na její budoucí knihu.

Renata ráda jezdí do hor a tak chodí na jógu. A právě ve výuce jógy je skvělá Nikol. Založila si i vlastní studio. Ještě jsem tam nebyla, protože jsem drobet líná, ale vidím její aktivity všude okolo.

Nejen pozvednutím duše živ je člověk, taky se potřebujeme dobře najíst. Z kvalitních surovin. Založit si obchůdek s bioporavinami měla odvahu Libuška. Obchůdek má krásně útulně i originálně zařízený, s každým zákazníkem si popovídá. Na malém městě na severu Čech, kde na vylidněném náměstí "chcípl pes", je to oáza vůní a dobrot. Nechápu, že to utáhne finančně,nejspíš i díky pochopení manžela. Samozřejmě nutno zmínit, že všechny ty ženy mají po boku kloudného chlapa. Tento um - kvalitní partnerství muže a ženy - dnes nechám jen naznačený, to je téma mnohem širší.

Určitě chci zmínit také Jitku, místní sochařku, grafičku a malířku, která má neskutečně energie. Její pracovitost jsem zažila třeba v kurzu kreslení, kde jsem se něco i přiučila. Do kurzu chodila i Martina, kreativní bytost, která má moc dobré srdce. Pořád se stará o rodinu, vaří a přebytky, když jejím chlapům ty zdravé dobrůtky třeba nechutnají, přinese nám kolegyním. To se pak máme.

A Míla, učitelka z gymplu, ta hraje se studenty divadlo, i vymýšlí spoustu dalších věcí, které by nemusela. Jí to ale baví a mě též. Nachomýtnout se u něčeho takového. Navíc díky Míle byly obnoveny  zdejší vzácné mariánské památky.

Míla byla nedávno v porotě sochařského sympozia, které připravuje již zmíněná Jitka. Sochařský um tu posuzovala taky Lenka, to je další pracovitá a velmi inteligentní bytost. Na Lence nejvíc obdivuju, jak zvládá svůj zdravotní handicap. Úplně s přehledem.

Taky Anička, absolventka univerzity třetího věku, je úžasná ženská. Nedávno doma spadla při mytí okna a zlomila si obratel. Naštěstí se včas dostala do nemocnice a tady zabojovala. Dnes zase chodí, i když jí to bolí. "Chodit musím," říká, a rozdává kolem sebe dobrou náladu. Ještě se jí nechce nastoupit do domova pro seniory.

I když tady by se měla dobře, jsou tu hodné sestřičky v čele s Miroslavou. To je velmi půvabná mladá žena. Většinu příchozích překvapí, že takto mladá a krásná žena pracuje zrovna tady. Že třeba nedělá tvář nějaké slavné módní či kosmetické firmě. Ona ale sociální práci vystudovala a věnuje se tomu s láskou a empatií.

Anička s kamarádkou

Do mého nahlédnutí do života inspirujících žen kolem musím zahrnout i mou mámu. I když s ní kolikrát bojuju, tak pak zas jenom koukám, co všechno umí a zvládne.

Navíc jsem nedávno potkala Lilith. Tu dávnou ženu, která tu byla ještě před Evou. O tom víc vědí mí přátelé z konstelační skupiny, kde pracujeme s archetypy, planetami a tak. To je opět širší téma, třeba někdy dozraje též k publikování.

Nyní jen navazuji na téma "Prezidentkou této země by klidně mohla být žena". Psala jsem minulé o jedné adeptce z Chomutovska. Ta je pirátkou. Což je vlastně také reálná podoba jednoho z achetypů ženy - Amazonky. Nebojí se a to je mi sympatické. A jak to máte ve svém okolí Vy, milí čtenáři?

Já s Ladou na pouti v Božím Daru

Lada žije v Jáchymově, ale taky je skvělou inspirátorkou, tak jí tu mám. A omlouvám se ženám,  o kterých tu dnes řeč není. Některým jsem věnovala už předchozí články na podobné téma, třeba: Marie, která maluje obrazy a svaté

Prezidentkou této země by mohla být žena

Potkat Štěpánku Bergerovou je fakt zážitek.

O mojí matce socialismem kované

Můj zážitek s Hanou Maciuchovou

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlasta Fišrová | sobota 17.2.2018 14:45 | karma článku: 11,65 | přečteno: 495x