Co vede k této fascinaci intelektuálů naprosto zrůdným učením?

Tyto slova pronesl Miloš Zeman na konferenci k výročí osvobození Osvětimi. Jenomže nacismus nebyl jediným zrůdným učením. Dalším podobným učením, které za sebou zanechalo desítky milionů mrtvých, je komunismus.

I jemu podlehlo hodně umělců a novinářů např. V. Nezval. J. Průcha. M. Majerová a další. Mezi dalšími, kteří podlehli tomuto zrůdnému učení, najdeme i jméno Miloše Zemana. A podle toho, jak se neustále obklopuje jejími pohrobky, zdá se, že se z této fascinace dosud nevyléčil.

Už jako předseda vlády sestavil vládu, kde z 27 členů, bylo třináct členů KSČ, včetně Jaroslava Tvrdíka, který po svých úspěších v ČSA, si našel novou parketu - v komunistické Číně. Vedoucím poradců předsedy vlády byl Šlouf, kterého snad ani nutné představovat. I většina poradců byla členy KSČ, včetně bývalého okresního tajemníka OV KSČ v Praze 4 Jana Heřmana. 

I za založením Strany práv občanů - Zemanovci jsou členové KSČ, včetně dnešního jejího předsedu Jana Veleby.

Ne nadarmo v roce 2002 navrhoval vedení ČSSD, aby podepsalo opoziční smlouvu s KSČM. 

Kde se bere Zemanova fascinace tohoto zrůdného učení? To se určitě nedozvíme, Spíše se dozvídáme lživé pomluvy; a to i přestože byl Miloš Zeman několikrát  pravomocně odsouzen jako lhář. Lež jako zbraň použil proti Mackovi, Zielenieci, Wagnerovi, novináři Březinovi; v jehož případě se soud táhl několik let až k Ústavnímu soudu. Na jehož rozhodnutí, Vrchní soud definitivně rozhodl, že se Zeman musí omluvit a zaplatit odškodné 50 000 ,-Kč.

To samé se stalo v případě bývalého poslance  a policejního ředitele Milana Hrušky, kde se nakonec musel Zeman opět omluvit a zaplatit odškodné 20 000,-Kč. 

Lež, jako volební zbraň, použil i ve své předvolební kampani, a je možno říci, že lži mu dopomohli k vítězství.

Jenomže oproti Ferdinandu Peroutkovi ho nečeká šest let v koncentračním táboře, ale pobyt na Hradě, proložený spanilými jízdami po českých vlastech - s ochutnávkou dobrého moku.  

Prezident republiky, nejvyšší státní činitel, nám takto vzkazuje: že lhát je výhodné. Zároveň se v poslední době zdá, že Miloš Zeman je předobraz současné společnosti.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladislav Svoboda | čtvrtek 3.3.2016 11:26 | karma článku: 27,81 | přečteno: 1018x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Evropa po válce

23.5.2024 v 10:45 | Karma: 19,51

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,53

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03