Volit koho, nebo co?

Sledoval jsem pozorně tiskovou konferenci po jednání premiéra Babiše s maďarským premiérem Orbánem. A to co ti pánové říkali je věru hodno hlubšího rozboru.

Premiér Babiš opět upozornil na to, že Evropská komise není pro naši republiku žádný nadřazený orgán. Tím méně Evropský parlament. To jsou orgány veskrze politické, které nemohu mít sebemenší vliv na právní prostředí v kterékoliv zemi sedmadvacítky. Jediným vrcholným orgánem Evropské unie je Rada Evropy. Ta snaha nadřazovat závěry Evropské komise nad konáním jednotlivých států, nebo dokonce přikazovat a vyhrožovat, je pouze přáním politických vůdců EU. Bylo by to tak v případě, že by Evropská unie byla prohlášena Evropským federativním superstátem, po vzoru Spojených států amerických. Hospodářské obchodní a právnické zákony jednotlivých států, kterým je nadřazená moc federálních orgánů. Takové uspořádání Evropská unie nemá, i když se o to nejmocnější státy EU usilovně snaží. Pokud se na tom členské státy EU nedohodnou platí, že např. Evropské právo nemůže být nadřazeno právu jednotlivých členských států. Z toho vyplývá jediné, Evropská komise nemá právo posuzovat chování a jednání členů vlád, nemá právo zasahovat do právních systémů, nemá právo kritizovat školství a výchovu mládeže. Evropský parlament tím méně.

Snaha o vytvoření Federace má celou řadu odpůrců, včetně mě. Evropa (stará vlast), má velice starou historii, jednotlivé státy si prošly svou vlastní historií a vytvořily si kulturu na základě vlastních historických zkušeností. Amerika prošla jinou jinou cestou, je tvořena přistěhovalci ze všech koutů světa. Tvořily státní útvary teprve v době kdy Evropa už dávno tyto struktury zavedené měla. Přesto dospěly k federálnímu uspořádání teprve až po krvavé občanské válce, i když se možná zdálo, že by se mohly dohodnout. Přesto průmyslový Sever a zemědělský Jih měly takové rozpory, že vedle sebe nedokázaly existovat. A to jejich kultura nedosahovala ani 400 let. Naše Evropská kultura je stará nejméně 10000 let, všechny evropské národy z ní ukrojily svůj kus, který celou tu dobu usilovně hájí. Nesnažme se kultury evropských států znásilnit nějakou federací. Jediný smysluplný projekt pro Evropu je Společenství nezávislých států hájících výhodnost podmínek obchodních, obraných a kulturních. Nové EHS řízené Evropskou radou tvořenou šéfy vlád a prezidenty jednotlivých států.

A tak je třeba se zamyslet co, koho vlastně volím v letošních volbách. Já tedy to uskupení, které bude prosazovat rozpuštění EU v dnešní podobě a vytvoření nového EHS na základě plného respektu všech členských zemí. Hospodářskou, kulturní a právní stabilitu s plným respektem. Dnešní uspořádání EU respekt k jednotlivým členským státům zcela postrádá, chová se centralisticky, vůdcovsky a k tomu mu nikdo nedal právo.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Zeman | pátek 1.10.2021 10:51 | karma článku: 28,88 | přečteno: 562x