Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K38a46r97o21l 68W39i43l27d

2. 10. 2021 7:31

S autorem, panem Zemanem, souhlasím. Evropská unie vznikla postupně transformací z Evropského hospodářského společenství. Není nic jednoduššího než vrátit se zpětnou transformací k EHS. O co jde? O volný pohyb osob, zboží a kapitálu. A také společnou obranu v rámci NATO. Ne o volný výklad práva členských států!

0 1
možnosti
JL

EU nemuze se stat federalnim statem. Duvodem jsou silne staty, ktere ve federaci by ztratily ten prepych rozkazovat. Britanie tento pocit dostala a skoncilo to presne jak bylo predpovezeno. "British Commonwelth" v evropskem podanim nemohl se uskutecnit. Nemecko a Francie jsou se svymi problemy v minulosti neschopne prosadit to, co by bylo v jejich zajmu. Proto vykriky predstavitelu v teto organizaci jsou brany jako diktat. Tak federace nemuze pracovat.

Evropsky Parlament je ukazkou zbytecnosti v teto podobe. Organizace teto instituce je vysmech evropskeho mysleni. Jiz volby do teto organizace ukazuji presne nemoznost spoluprace politickych frakci. Zvoleni clenove teto organizace reprezentuji strany a nemaji zadnou spojitost s obcany. Obcane ani nevi, na cem tento kolos pracuje.

Snad jedine, co EU prinesla vsem, je propojeni hospodarsky, propojeni volnym pohybem obcanu a take clenstvi v NATO. Zde je vsak mnoho otazek, proc to neni zdruzeni jen evropske.

2 0
možnosti
PB

P29e11t42r 39B75u59r57i30a72n

1. 10. 2021 23:47

Jako manipulace hloupého ještě hloupějšími dobré.

Jako seriózní článek o něčem, spíše omílání smyšlených frází.

0 2
možnosti
DR

"Dnešní uspořádání EU respekt k jednotlivým členským státům zcela postrádá, chová se centralisticky, vůdcovsky a k tomu mu nikdo nedal právo."

Výstižné. R^

2 0
možnosti
ZH

Tedy pokud vezmu vaši představu, jsem plně pro. To by totiž znamenalo i zrušení masivního přerozdělování peněz a státy by platily jen nějaké drobné na úřední údržbu společného hospodářského prostoru. Tedy předpokládám, že rozhodně nebudete volit Babiše, ten by se bez dotací zjančil. ;-D

1 1
možnosti
JV

J69i92r18i 66V39r32a59b83e73c

1. 10. 2021 13:06

Babiš upozornil na to, že Evropská komise není pro naši republiku žádný nadřazený orgán.

Co za hloupy kec !! Jsou pro srandu kraliku ? Je to zvolena komise a ma urcite vetsi vahu a pravomoci nez nejaky Bures a minidespot Orban.EU EU

6 7
možnosti
DR

Máte pravdu, opravdu hloupě kecáte. Kdo tu Vaši slavnou komisi zvolil? Poučte nás.

A nezapomeňte si příště plácnout ještě víc těch přihlouplých modrých vlajek.

1 0
možnosti

RvRvRvRvRvRvRv

Nesouhlasím!

Pokud neutvoříme federalizované Spojené státy evropské, nemůžeme si ve světě a globalizaci zachovat prostor pro svobodný život! Rusko nás prohlašuje za své nepřátele a stále jsme zájmovým územím ruských oligarchů!

Vaše řešení je v souladu s Andrejem, ale není správné! Když si politici utvořili amorální zákony, které staví nad morální zákony Evropské unie, nepřekvapuje, že se Andrej takto chová. Odmítáte v EU amorálnost? Tak Česko vystoupí z Evropské unie. Jak slaboduché!

Volte si koho chcete! Já volím jen politiky, kteří nelžou, kteří mají v úctě druhého člověka, kteří vnímají smysl Spojených států evropských a společné obrany v NATO!

:-)

4 11
možnosti
Foto

Z hlediska svobody je lepší opačný postup, tj. separace na menší celky.

1 1
možnosti
Foto

Babiš je nejen lhář, a zloděj dotací EU, ale i správný demagog . To je jasné, že mu vadí Evropská komise, která po něm chce zpátky dotace, které dostal neoprávněně. Pokud je bude muset vrátit, tak je to rána pro jeho předlužené podnikání. On si myslel, že když bude dělat mrtvého brouka, tak to vyšumí do ztracena. Jenže nám reálně a v nebližší době hrozí , že Evropská komise zpustí mechanismus nazvaný právní stát a v tom případě mu nepomůže ani V4 a náš stát přijde o dotace z EU ve výši 1, 2 bilionů.

7 2
možnosti
JD

Od lháře to sedí.Rv

0 1
možnosti
Foto

RvRv Evropská komise není pro naši republiku žádný nadřazený orgán. On to někdo tvrdil???? Země EU podepsaly různé smlouvy ve kterých se k něčemu zavázaly. Evropská komise kontroluje, zde členské státy plní to, k čemu se zavázaly, že budou plnit. Tedy prosazuje evropské právo a dohlíží na jeho dodržování, tzn. že je zodpovědná za zajištění řádného uplatňování aktů EU ve všech členských zemích. Pokud zjistí, že některá členská země neuplatňuje právní předpis EU, ke kterému se zavázala, zahájí tzv. řízení pro porušení práva, kdy nejprve zašle oficiální dopis dané vládě s odůvodněním svého stanoviska a stanovením lhůty na vysvětlení. Proč ta komise tak vadí. Je to je to jednoduché jak facka . Náš stát přijal nařízení o střetu zájmu a zahrnul jej do svých právních norem, aby to bylo v souladu s EU .Jak šetření našich orgánů, tak orgánů EU dokazuje, že Babiš je ve střetu zájmů. Evropská komise na to naši vládu upozorňuje a žádá nápravu. Naše reakce je taková, že náš stát nehájí zájmy státu, ale zájmy Babiše, Z EU máme během sedmi let dostat dotace ve výši 1, 2 biliony korun. Pokud náš stát nepodnikne patřičné kroky spustí se na návrh Evropské komise mechanismus právního státu a o tyto dotace náš stát přijde.

8 2
možnosti
Foto

K95a62r82o36l 14W60i79l55d

2. 10. 2021 7:21

Pane Kindle, náš stát o žádné dotace nepřišel a nepřijde. O dotace může a v současnosti dočasně přišel pan Babiš, a hrozit to může jen jemu, nikoliv státu. Přemýšlejte trochu!

0 1
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik