První geniální počin nové evropské komise.

Nové vedení Evropské unie se odkopalo.Tak tedy svět je ve stavu klimatické nouze. A to bude hlavní práce nové evropské komise a evropského parlamentu. Něco s tím udělat. No to jsem zvědav.

Optimistická zpráva českého statistického úřadu. Doba dožití u nás se značně prodloužila. Od sametu snad o osm let. To je dobrá zpráva. Zřejmě se v tom strašném vzduchu, do kterého pumpujeme rekordní množství oxidu uhlíku, cítíme jako rybičky v bystré vodě.

Další dobrá zpráva. Ten požadavek na 50% obnovitelných zdrojů do roku 2050 splníme bez problémů. K mému údivu je mezi obnovitelné zdroje řazeno i spalování biomasy. To jest například dřevo. Toho máme teď tolik, že se bude vesele plnit závazek. Nějak mi ovšem uniklo jak je možné, že spalování biomasy je bezemisní. O to snad jde, aby to bylo bez emisí, hlavně tedy CO2. A to není. Statistiky, které se snaží ten problém nějak přikrýt, nemohou jinak, než připustit, že u nás ty fotovoltaické elektrárny, v kterých je už instalován výkon jako v Temelíně, se podílejí na výrobě elektřiny pouhými čtyřmi procenty. Uváděných jedenáct procent v obnovitelných zdrojích je v hydroelektrárnách a právě v biomase. Takže těch 40 miliard ročně, které dáváme na podporu obnovitelných zdrojů (OZE) je obrtunel, jak říká náš pan prezident. A ta podpora má skončit, až dosáhne 1 biliónu. S tím se nedá nic dělat, nové vedení EU to plně podporuje.

Nic se nedá dělat ani s klimatickou změnou. Nemá cenu se o cokoliv pokoušet. Všechno zatím selhalo. Náhrada nafty bionaftou, přidávání bioetanolu do benzínů, to vše se ukázalo jako slepá cesta. Vrchol všeho je německá cesta odklonu od jádra. Přes ta ohromující množství větrných parků a slunečních elektráren, musí Německo prodlužovat výrobu elektřiny v uhelných elektrárnách. Ještě dlouho. Protože obnovitelné zdroje nestačí. Ale Ursula von der Layenová je plná nadšení pro svoji vizi jak zabránit globálnímu oteplování.

Nedávno uvedené statistiky počtu migrantů uvádějí, že jich přišlo do Evropy už přes 2 milióny. Azylový program Německa žalostně selhává, po Evropě se pohybuje velké množství odmítnutých migrantů. To je potenciální ohrožení Evropy paní Ursulo, problém s oteplením proti tomu není o ničem. V Anglii propustí teroristu za dobré chování a on hned zabíjí. Všechny zavřít nemůžete a plán Evropské unie na organizování odchodu odmítnutých migrantů zpět, žádný neexistuje. Jo, to by bylo na Nobelovku.

Řešením bezemisní energetiky je jaderná energetika. Řešením zaneřádění Země petlahvemi je ukončení výroby petlahví. To není až tak velký problém, to by nemělo být těžké pochopit, tímto směrem se nová evropská komise vydejte.

Ale řešení migrační krize, to by bylo něco. Na to se opět nezmůžete. Po Evropě vám běhá množství bezprizorních migrantů a vy VYHLÁSÍTE KLIMATICKOU NOUZI. Račte prominout, já do evropských struktůr volit nepůjdu. To máte marný.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Zeman | pondělí 2.12.2019 7:17 | karma článku: 31,97 | přečteno: 663x