Blesk je dalším hybatelem politiky.

Další husarský kousek Blesku. Prymulu už odchytil podruhé, tentokrát bude jeho odchod z politiky asi definitivní. Roušku sice měl, ale zachoval se papalášsky, byl totiž na fotbale. Jeho reakce byla celkem přirozená.

"Asi nesmím opouštět domov". Byl jeho povzdech. Takto to asi vyznít nemělo. Chyba byla v tom, že byl na fotbale, kam normální fanoušci nesmí. I to by stálo za diskusi. Byl mezi pozvanými  V.I.P. hosty. Jestliže byli všichni v rouškách, a to byli, a dodržovali aspoň nějaké základní distance, tak by se snad nic tak zlého dít nemělo. Určitý malý počet hostů na fotbale být může.

Mezi hosty pana Tvrdíka byli i ředitel České televize Petr Dvořák, z politiků dále Alexander Vondra, Vratislav Mynář s manželkou. Byla tam i Petra Kvitová, ta snad není politik, ale zřejmě slávista, čímž u mě, taky slávisty, zabodovala. Ale to je přece o něčem jiném. Já, slávista, jsem olizoval napětím obrazovku, zatím co oni tam byli. Mě to ovšem nevadí, i když bych tam taky rád byl, bylo to v silně omezeném množství, pro zvané V.I.P. hosty. To já nejsem a proto jsem tam nemohl. Ale přece, když já si pozvu pár hostů, tak při dodržení těch základních 3R opatření, nic špatného nedělám. A ptát se někoho, koho smím a koho nesmím pozvat, snad nemusím.

Takto to vidím tak, že musí ihned odstoupit ředitel ČT pan Petr Dvořák. Je ředitelem veřejnoprávní televize a ta je už z podstaty výrazně politická. Musí se chovat příkladně. Její redaktoři se chovají přinejmenším komicky. Pan Takáč diskutuje s pozvanými hosty před budovou ČT bez roušek, pravda v dostatečné vzdálenosti, aby pak ve vstupu z Deštného v Orlických horách venku ve sněhu, diskutuje se starostou Deštného  dalšími dvěma osobami na distanc, v rouškách. Pan Jurečka, předseda KDU, je ve včerejším interview na ČT bez roušky. Paní moderátorka taky. Jurečka pryč, Vondra pryč. A co poslanecká sněmovna? Pravda s rouškama, ale v takovém množství? Tam ty rozestupy často nejsou. Zvlášť když jde o flákanec.

Závěrem mého bloku jenom připomenu s čímže to máme tu čest. Kdyby se, hypoteticky, podařilo veškeré fyzické množství toho viru, který tak úspěšně likviduje celosvětovou ekonomiku a bohužel je takovým nebezpečím pro zdraví světové populace, shromáždit na jednom místě, tak by na uzavření toho množství viru stačila jedna decová sklenička (pro názornost dva velký panáky, nebo jeden stakan).

Těžko se bojuje s něčím, co je tak titěrné, neviditelné. Nezbývá než věřit odborníkům a vládním opatřením. Nic jiného než zásada 3R a očkování se zatím nevymyslelo. 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Zeman | pátek 19.2.2021 11:45 | karma článku: 27,65 | přečteno: 885x